+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vízirend
2014. július 27. vasárnap 14:36 - Keszthely
Vízirend
A vízirendőrök tapasztalatai szerint ez elmúlt évtizedhez képest jogkövetőbbek a fürdőzők és csónakázok a Balatonon. Szezononként egy-két eset van csak a Keszthelyi-öbölben amikor vétenek a vízi közlekedés és a fürdőzés szabályai ellen. A vízirendőrök folyamatos oktatást és tájékoztatást végeznek, hogy a Balaton használók biztonságosan élvezhessék a magyar tengert pihenés, vagy sportolás közben.

 A szezon közepén a keszthelyi partoknál sok a fürdőző, de több vizibiciklis, kajakos és csónakázó is kinn van a vízen. Az önfeledt pihenés, vagy sportolás közben azonban nem szabad megfeledkezni az erre vonatkozó szabályokról.

Dr. Hetényi-Marton Tamás a Balatoni Vízirendészet Keszthelyi Rendőrőrsének parancsnoka szerint 10-15 éve még nem ismerték annyira az emberek a vízi közlekedés és a fürdőzés szabályait. A mostani jogkövetőbb magatartás a vízirendőrök munkájának is köszönhető.

A Balatont használók legnépesebb tömegét az úszók alkotják. A legfontosabb, hogy az emberek a kijelölt fürdőhelyeket használják, mert azok biztonságosak. A fürdőzők az északi parton 500, míg a sekélyebb déli parton 1000 méterig úszhatnak be, ha nincs viharjelzés.
I. fokú jelzésnél a déli parton is csak 500 méterig lehet bemenni, II. foknál pedig tilos a fürdőzés.
A vízi sporteszközök – így a kajak, kenu és a különféle csónakok – használatánál a legfontosabb, hogy a parttól számított 1500 méterig lehet beevezni.

A keszthelyi vízirendőrök ritkán találkoznak ilyen esettel, hogy valaki túl mélyen evez be a Balaton vízére. A tó egész területén azonban éberek a rend őrei. Július közepén egy férfi a Balatonboglár előtti vízterületen, a parttól mintegy 2500 méterre Révfülöp irányába egy túrakajakkal evezett. Az egyenruhások a 46 éves csömöri lakost a kajakkal együtt a szolgálati hajójukra. A férfi ellen a rendőrök a hajózási szabályok megsértése miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus