+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mozdulj Balaton!
2018. augusztus 29. szerda 09:21 - Vonyarcvashegy
Mozdulj Balaton!
A Mozdulj Balaton programot a Balaton Fejlesztési Tanács és a Gyermek, Ifjúsági és Sport Minisztérium támogatásával indították útjára 2004-ben. Akkor kilenc település csatlakozott a sport rendezvényhez. Mára 34 Balaton parti település vesz részt a strandokon bonyolított szabadidős sport programban. Vonyarcvashegy adott otthont az idén is a sporttalálkozó záró rendezvényének július 25-én.

A július 7-től zajló programban 37 strand vett részt. A  hirtelen hűvösre forduló időben is 21 település 34 csapata nevezett a  vonyarcvashegyi záró sporttalálkozóra. Öt pályán, strandfoci, streetball és strandröplabda sportágakban mérték össze erejüket a Mozdulj Balaton! résztvevői. Sokan visszatérői a nyári sportversenyeknek.

A szervezett sportprogramokra korhatár nélkül nevezhettek a Mozdulj Balaton!-on. A Vonyarcvashegyi pályák is megteltek. A csapatversenyek minden sportágban egy időben kezdődtek el. A szépen előkészített pályákon a röplabdásoknak nem csak az ellenféllel kellett megküzdeni.

"6-8 éve jövünk már Balatongyörökről. Az ellenfél erős volt. A fiú az kifejezetten jól ütött, ebben a szélben egy kicsit nehezebb volt, nem lehetett helyezgetni a labdát mert ha belekapott a szél, nyilván buktuk a meccset. Nekünk újdonság volt, hogy lehetett kosárral fogadni, mi úgy szoktuk játszani, hogy ezt nem lehet, ez nagyban megkönnyítette a játékot."- mondta az első meccsük után a Vas Judit.

A Zala, Somogy és Veszprém megye balatoni strandjain zajló Mozdulj Balaton sport program  az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg.

" A magyar sport egyik legfontosabb pillére a szabadidős sport, a Mozdulj Balaton! Esemény sorozat pedig nagyon sok embert megmozgat, úgy-hogy ezért is álltunk a kezdeményezés mögé már évek óta támogatjuk őket.Rengetek helyszínen,rengeteg embert megmozgat. Egyik szlogenünk az, hogy nem kell mindenkiből olimpiai és világbajnokot nevelni, az a lényeg, hogy rendszeresen sportoljunk."- emelte ki a rendezvényen Sárfalvi Péter, az EMMI nemzeti utánpótlás–nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

A nyári nagy szabású sport programot 2004-ben indították útjára, azóta évről évre többen sportolnak a strandokon. A Mozdulj Balaton! az idén közel 25 ezer sportot szeretőt hívott  a pályákra.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár