+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Drága az iskolakezdés
2018. augusztus 30. csütörtök 08:53 - Keszthely
Drága az iskolakezdés
A tanév kezdés előtti napok a családokban nagy megterhelést jelentenek. Nem csak azért mert a gyermeket a hosszú szünet után nehezebb visszaszoktatni a napi rendbe,hanem azért is mert be kell szerezni a tanszereket, az iskolába szükséges eszközöket. Nagy könnyebbség, hogy az általános iskolásoknak a tankönyvekért nem kell fizetni,de kiadás így is bőven van. A táska, a füzetek, az írószerek és a tornafelszerelés megvásárlása bizony megterheli a családi pénztárcát.

 A szünidő véget ért be kell gyűjteni az iskolakezdéshez a szükséges eszközöket. A kis iskolások szüleikkel és testvérekkel a papírboltban válogatnak tanév kezdés előtt pár nappal. Kocsis Ádám is édesanyjával és nővérével válogat a tanszereknél. A kisfiú szeretne színes borítójú füzeteket. Otthon megbeszélték, hogy a tervezett költségvetést nem szabad meghaladni. Átgondoltan kell vásárolni. A boltokban nagy a választék író és tanszerekből. Iskolatáska is van bőven. Az alsósoknak 20-25 ezer Ft-tól, míg a nagyobbaknak már 15 ezer Ft-tól lehet megfelelőt találni. A füzetek, ceruzák, tollak és  rajzeszközök, gyurmák is változó áron minőségtől függően kaphatóak. De itt még nem lehet bezárni a pénztárcát, mert kell faragó, technikai csomag, tisztasági, tornafelszerelés. Számtalan dolog, ami szükséges a tanórákon. Átlagosan 30 ezer forintból el lehet indítani a tanévet, azonban ha iskolatáskát is venni kell ez az összeg a duplájára nőhet. A családok  listával érkeznek az üzletekbe. Ott már csak a megfelelő tanszereket kell kiválasztani.

Az Egry József Általános Iskola alsós tantermeiben a  polcokon már elkészítve  várja a diákokat a tankönyvcsomag.  Az új és a tartós könyveket is ingyenesen kapják a diákok. Nagy segítség a családoknak, több tízezer Ft-ot tudnak megtakarítani.   A pedagógusok sokat segíthetnek a családoknak iskolakezdéskor. Földesi Judit az intézmény igazgatója a szülők felé tett javaslattal kapcsolatban a következőket mondta.

"Nem szeretnénk ha a szülők felesleges kiadásokba vernék magukat, de vannak amik feltétlenül fontosak, és szükség van  a tanításhoz. A leendő elsősök mindig megkapják a leendő tanító néniktől a jegyzéket, hogy mely füzetek azok és mely eszközök azok amiket beszerezzenek ."

A családok  már készülnek a tanévre. Az iskola  üres folyosója, szeptember 3-án telik meg élettel.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár