+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Drága az iskolakezdés
2018. augusztus 30. csütörtök 08:53 - Keszthely
Drága az iskolakezdés
A tanév kezdés előtti napok a családokban nagy megterhelést jelentenek. Nem csak azért mert a gyermeket a hosszú szünet után nehezebb visszaszoktatni a napi rendbe,hanem azért is mert be kell szerezni a tanszereket, az iskolába szükséges eszközöket. Nagy könnyebbség, hogy az általános iskolásoknak a tankönyvekért nem kell fizetni,de kiadás így is bőven van. A táska, a füzetek, az írószerek és a tornafelszerelés megvásárlása bizony megterheli a családi pénztárcát.

 A szünidő véget ért be kell gyűjteni az iskolakezdéshez a szükséges eszközöket. A kis iskolások szüleikkel és testvérekkel a papírboltban válogatnak tanév kezdés előtt pár nappal. Kocsis Ádám is édesanyjával és nővérével válogat a tanszereknél. A kisfiú szeretne színes borítójú füzeteket. Otthon megbeszélték, hogy a tervezett költségvetést nem szabad meghaladni. Átgondoltan kell vásárolni. A boltokban nagy a választék író és tanszerekből. Iskolatáska is van bőven. Az alsósoknak 20-25 ezer Ft-tól, míg a nagyobbaknak már 15 ezer Ft-tól lehet megfelelőt találni. A füzetek, ceruzák, tollak és  rajzeszközök, gyurmák is változó áron minőségtől függően kaphatóak. De itt még nem lehet bezárni a pénztárcát, mert kell faragó, technikai csomag, tisztasági, tornafelszerelés. Számtalan dolog, ami szükséges a tanórákon. Átlagosan 30 ezer forintból el lehet indítani a tanévet, azonban ha iskolatáskát is venni kell ez az összeg a duplájára nőhet. A családok  listával érkeznek az üzletekbe. Ott már csak a megfelelő tanszereket kell kiválasztani.

Az Egry József Általános Iskola alsós tantermeiben a  polcokon már elkészítve  várja a diákokat a tankönyvcsomag.  Az új és a tartós könyveket is ingyenesen kapják a diákok. Nagy segítség a családoknak, több tízezer Ft-ot tudnak megtakarítani.   A pedagógusok sokat segíthetnek a családoknak iskolakezdéskor. Földesi Judit az intézmény igazgatója a szülők felé tett javaslattal kapcsolatban a következőket mondta.

"Nem szeretnénk ha a szülők felesleges kiadásokba vernék magukat, de vannak amik feltétlenül fontosak, és szükség van  a tanításhoz. A leendő elsősök mindig megkapják a leendő tanító néniktől a jegyzéket, hogy mely füzetek azok és mely eszközök azok amiket beszerezzenek ."

A családok  már készülnek a tanévre. Az iskola  üres folyosója, szeptember 3-án telik meg élettel.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus