+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemzetközi Szenior Bajnokság
2018. augusztus 30. csütörtök 14:19 - Keszthely
Nemzetközi Szenior Bajnokság
265 versenyzővel zajlik a 2013-ban elhunyt sokszoros magyar és Európa –bajnok Lénárt Lászlóról elnevezett Nemzetközi Szenior Bajnokság Keszthelyen. Két helyszínen,16 pályán ,húsz korcsoportban játszanak a teniszvilág 35 év feletti versenyzői. A bajnokság döntő meccseit szombaton játsszák a döntősök.

Egyéni,páros és vegyes páros kategóriákban versenyeznek a senior teniszezők. A Keszthelyen indult 35 év felettiek versenyét 42.alkalommal rendezik meg. A versenyen nagyon sok olyan sportoló vesz részt,akik már számos küzdelmet,és szép eredményeket tudhatnak magukénak. Meccs után találkozhattuk   többek között az osztrák profi teniszezővel,az örökös senior bajnok Peter Pokornival is. A sokszoros 78 éves világbajnok elmondta,hogy 5-6 évesen kezdett teniszezni. .Fiatal korában nagyon jó játékos volt,az osztrák Devis-kupa tagja volt. Végtelenül szeret teniszezni. Nagyon sok helyen játszik a világban,de egyik kedvelt helye Keszthely és nagyon reméli,hogy jövőre is eltud jönni.

:  Magyarországról 120,míg más európai és távolabbi országokból 145 versenyző lép pályára. A bajnokság első két napján már lezajlottak a 85 év korosztályának meccsei. A mezőny legidősebb  játékosa  számtalan EB és VB és több Európai Év Játékosa címmel büszkélkedő magyar és 90 éves. Szentirmai Erzsébet ,aki számos EB és VB nyertese,most a világbajnokságra készül amit Horvátországban rendeznek meg szeptember közepén.

A  nemzetközi tenisztorna  jóval többet ad a versenynél. Olyan példát mutatnak a szenior sportolók, amit nagyon érdemes követni. A világ minden tájáról érkeztek a teniszezők,hogy megmutassák fittségüket és felkészültségüket a Keszthelyen rendezett bajnokságon. Venezuela,Egyiptom az USA és Ausztrália is képviselteti magát az európai országok mellett.

A küzdelmek a Helikon Tenisz Klub  Balaton parti pályáin  és az Ady Endre utcai tenisz centrum 10 pályáján zajlanak. A döntő mérkőzésekre szeptember 1-én kerül sor.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Köszönjük Magyarország program keretein belül adott koncertet három fiatal Balatongyörökön.
 
A hévízi piac árusait mutatja be a létesítmény új programja, a hétvégén a tehénfejés volt a téma.
 
A Helikon Tenisz Clubban 48 játékos adogatta a labdát, a versenyzők az ország számos pontjáról érkeztek.
 
Két könnyű, három súlyos és nyolc anyagi kárral végződő balesetnél intézkedtek a zalai rendőrök.
 
A program célja, hogy a mozgáskorlátozottak és az egészségesek együtt töltsenek időt a nyár folyamán.
 
A három napos rendezvényen színes programokkal várták az érdeklődőket a vonyarcvashegyi strandon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó