+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Aranyéremért indul a VB-re a keszthelyi futócéllövő
2014. szeptember 9. kedd 08:48 - Keszthely
Aranyéremért indul a VB-re a keszthelyi futócéllövő
Három EB arany után világbajnoki arannyal szeretne Major Veronika hazatérni a Granadában, szeptember 14-17. között megrendezett világbajnokságról.

Már "pihen" Major Veronika fegyvere. A múlt héten befejezte a világbajnokságra való felkészülését. A háromszoros EB bajnok 11-n indul Spanyolországba. Nem csak ő maga,de fegyvere is a világ legjobbjai közé tartozik. Egyénre szabott, légtartályát speciális anyagból a NASA-nál készítették. Veronika heti három edzéssel, alkalmanként 200-300 lövéssel készült a nagy versenyre. 

Úgynevezett normál - 20+20 lövésből álló - és vegyes gyors és lassú azaz 40 vegyes lövésből álló versenyszámokban -10 méter távolságokból lő a 2 méter hosszban haladó célra - méri majd össze tudását. Magabiztosan kezeli fegyverét, nagy reményekkel ,aranyéremért indul Granadába.

Fegyverének minden biztonsági intézkedését betartva készül. A safe ti flage befűzését is gyakorolja, ezzel is gyakorolva,hogy jól láthatóvá váljon, hogy nincs töltve  afegyver. Ez a verseny pályára lépés első feltétele. A repülőn szállítás is nagy gondosságot igényel.

Még üres a speciális fegyvertok. Pár nap és indul a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi BEFAG Lövészklub versenyzője, hogy valóra válthassa álmait. Edzője, Keczeli Zoltán a helyszínen várja - ő már Granadában tartózkodik,mert zajlanak a férfi versenyek - , a verseny alatt folyamatosan tud tanácsot adni Verának. A verseny napját sorsolásokkal döntik el.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus