+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "De nehéz az iskolatáska"
2018. szeptember 3. hétfő 15:15 - Keszthely
"De nehéz az iskolatáska"
3659 diák ült iskolapadba hétfőn reggel a keszthelyi általános és középiskolákban. A tanévnyitó ünnepségeken az iskolák igazgatói kiemelték, befektetett energia és idő nélkül nincs valódi siker. A 2018/19-es tanévben 180 tanítási nap lesz, az őszi szünet október 27-én kezdődik majd.

Műsorral köszöntötték a 2018/19-es tanévet és a leendő elsősöket a Csány-Szendrey iskola nyolcadikosai. Az intézményben 813 diák kezdte meg idén a tanévet, és a négy elsős osztályban közel száz újdonsült iskolás ülhetett be a padokba. A legkisebbek izgatottan tekintettek az iskolás évek elé, többeknek pedig már elképzelésük is van arról, hogy mit fognak csinálni az első tanévben.

„Játszani, rajzolni, barátokat szerezni.” - mondta az egyik elsős, Csonka Vivien.

„Azért várom nagyon, mert ott lesz sok barátom, és sokat tanulunk, és ilyeneket.” - tette hozzá egy másik diák, Bácskai Bálint.

Dósa Zsolt, az intézmény igazgatója tanévnyitó beszédében köszöntötte az elsősöket és szólt a nyolcadikosokhoz is. Kiemelte, az általános iskola utolsó éve fontos mérföldkő a diákok tanulmányaiban. Elhangzott, az iskola mindent megtesz azért, hogy a tanulók a legkorszerűbb tudás birtokosai lehessenek.

„A kollégák jó szakmaisággal és példamutatással fognak elől járni a tanulóink előtt. Minden osztályban, minden korosztályban a megfelelő tudást próbálják átadni. Nagyon fontos a magyar és a matematika oktatásának kompetencia alapú oktatása, amelyre nagy hangsúlyt fektetünk, valamint az idegen nyelvek prioritást élveznek.” - tájékoztatott az intézmény vezetője.

A Csány-Szendreyben a hagyományoknak megfelelően egy-egy léggömbbel ajándékozták meg az elsősöket a tanítónénik.

Tóth Árpád versével nyitották meg a tanévet hétfőn reggel a VSZK-ban. Az intézményben 421 diák ül iskolapadba ebben a tanévben, közülük közel 100-an kilencedik évfolyamosok. Az újdonsült középiskolások számára az egykori VSZK-s diákok véleménye is meghatározó volt az iskolaválasztásnál.

„Vannak felnőtt ismerőseink, akik ugyanerre a szakra jelentkeztek, és ők ajánlották ezt a fajta képzést ebben az iskolában. A nyílt napok tetszettek, úgyhogy igazából adtam neki egy esélyt.” - mondta egy kilencedikes tanuló, Pizmen Gábor.

Fisli István, az iskola igazgatója elmondta, az iskola egyesíti magában a hagyományokat és az élő közösséget. Felhívta a figyelmet arra, a valódi siker záloga a megfelelő idő és energiaráfordítás. Az intézmény oktatói mindent megtesznek azért, hogy megalapozzák a diákok későbbi karrierjét. Az idei tanévben is számos feladat vár a tanulókra és a tanárokra egyaránt.

„A szakképzés egy új minisztériumhoz került, úgyhogy bízzunk benne, hogy tovább tud erősödni ez a terület. Van egy komoly uniós pályázat, szakképzés fejlesztése, lemorzsolódás csökkentése ügyében, amelyben iskolánk is részt vesz, tehát ez nagy feladatokat fog jelenteni az idei évben. Alapvetően a korábbi tanévekben már megszokott események fognak az idei évben is zajlani.” - emelte ki az igazgató.

A 2018/19-es tanévben  a keszthelyi középiskolákban 2066 diák kezdte meg a tanévet, közülük 497-en kilencedik évfolyamosok. Az általános iskolákban 1593 tanuló ült iskolapadba, közülük 189-en elsősök. Az utolsó tanítási nap 2019. június 14-én, pénteken lesz.

Regman Karola - Keszthelyi TV                    

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó