+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újra nyitva a Csik Ferenc Tanuszoda
2018. szeptember 5. szerda 13:44 - Keszthely
Újra nyitva a Csik Ferenc Tanuszoda
A nyári, tervszerű megelőző karbantartást követően a tanév kezdetével nyitotta meg kapuit a Csik Ferenc Tanuszoda. A 2010-ben átadott létesítményben az idén végeztek nagyobb karbantartási munkálatokat. A levegőztető rendszer tisztítása mellett, a medencék vizének tisztításához alkalmazott szűrőkben is homokot cseréltek. A korábbi évekhez hasonlóan kezdi meg az uszoda a nyári leállás után működését.

Még üresek a Csik Ferenc Tanuszoda pályái.  Két hónapig zárva tartott az uszoda. 2010. óta minden évben tanév  befejeztével  a nyári időszakban végzik el a karbantartási munkálatokat. Az idén az érettségi vizsgák és egy sporttábor után június 30-tól  nem fogadott látogatót a létesítmény. Több munkálatot is elvégeztek a 8 hét alatt.

"Ezek mind tervezett karbantartások voltak. A homokszűrők cseréjét kellett végrehajtani, 8 éves homok volt benne, hál Istennek ez össze szokott állni, keményedni ez nálunk ez nem történt meg, úgyhogy viszonylag egyszerű munkával, a munka súlyához képest elég könnyen megoldották a vállalkozók, 8 tonna homok került kicserélésre a homokszűrőkből, teljesen frissen lett feltöltve. Így szűrési minőség jelentősen javult ebben az évben."-adott tájékoztatást Csendes Antal részlegvezető.

A légtechnikai gépházban is végeztek karbantartási munkálatokat. A kis légtechnikai gép csővezeték rendszerét teljes egészében kitisztították. Az állapot felmérést követően a  munkálatokat már a téli időszakban megtervezték. Jól látszik a mindkét gépházban, hogy  minden munkával időben  végeztek, összeszerelték és üzembiztossá tették a szűrőket, levegőztetőket. A víz tisztításához szükséges vegyszereket is beszerezték, zárt területen tárolják és  rákötötték a medencék tisztítórendszerére. Csendes Antal azt is elmondta, hogy a négy  25 méteres pályát és a kis medencét  szeptember harmadikától már birtokba vehetik az úszók. A tavalyi órarend szerint vehetik igénybe az oktatási intézmények az uszodát és a lakosság is a megszokott időben tud úszni.

" A Klikkel már augusztus végén megtörtént az egyeztetés az iskolai látogatásokról, igénybe vételről és változatlanul hagytuk a tavalyi órarendet. Továbbra is szolgáltatjuk a lakosság részére reggel 6 és fél 8 között az uszoda használatot, valamint 17:45-től este  fél 9-ig tudja igénybe venni a lakosság."- adott tájékoztatást a használati lehetőségekkel kapcsolatban Csendes Antal.

A Csik Ferenc Tanuszoda nyitása óta kedvelt a felnőttek és gyermekek körében. Folyamatos a kihasználtsága, szívesen rendeznek egyesületek versenyeket is a keszthelyi uszodában. A belépő árak  2012. óta nem drágultak.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó