+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A tanévvel elkezdődtek a múzeumpedagógiai programok is
2018. szeptember 7. péntek 09:21 - Keszthely
A tanévvel elkezdődtek a múzeumpedagógiai programok is
A tanév a Balatoni Múzeumban is elkezdődött. Több éve már ,hogy sikeres program indult el a múzeumban. Nem csak történelem korszakaiban barangolhatnak a látogatók. Óvodások és diákok ismerkedhetnek meg a kiállítások anyagaival és vehetnek részt különböző érdekes programokon. Mindezt a múzeumpedagógiai programok keretében.

 Számos alkalommal szerveznek olyan programokat a Balatoni Múzeumban, amikor gyermekek ülik körül az asztalt kézműves és kreatív foglalkozáson. Arra, hogy ne csak a kiállítások anyagaival ismerkedjenek, hanem különböző családi és csoportos foglalkozásokon is tanuljanak és élményt gyűjtsenek, évek óta lehetőség van a múzeumban mert véleményük szerint a múzeumok mindig tanítanak.

"A tanévkezdéssel együtt  a múzeumpedagógiai év is elkezdődik. Pedagógusok számára mindig elmondjuk, hogy miért lényeges és hozzák a gyerekeket, használják ki  a múzeum adta lehetőségeket, hiszen a gazdag gyűjteményeink, a természettudománytól a néprajz, régészeten keresztül, ezek mind-mind segítik tulajdonképpen egy szertárként üzemelhetnek ha így fogalmazunk a pedagógusok számára és konkrét kérdésekkel is fordulhatnak hozzánk és ahhoz a témához mi tudunk kapcsolni múzeumpedagógiai órát."- adott tájékoztatást Németh Péter múzeumpedagógus.

A Balatoni Múzeum az idei évben is több programmal készült. Ahol a diákok, új ismereteket szerezhetnek  az iskolán kívüli helyszínen. A Múzeumok őszi fesztiválján lesz  ismét mesterségek napja és  a Fedezd fel Keszthelyt! ismeretterjesztő program is.

"Irodalmi estet is szervezünk idén, ami kifejezetten az irodalom iránt érdeklődő felnőtteknek vagy éppen középiskolásoknak szól. Idén november 7-én Lángi Péter lesz ennek a vendége ennek a programnak és mindig a Karácsony ami kiemelt időszak, decemberben nálunk a Balatoni Múzeumban. Itt is bemutatkozik a néprajzi gyűjteményünk, hiszen nagyon szép betlehemek találhatóak benne."- mondta a múzeumpedagógus.

Az ősz folyamán régészeti kiállítás is nyílik, ami  egész éven át várja az érdeklődőket. De a Balatoni Múzeum ebben a tanévben is közelebb megy a múzeumpedagógiai programjaival a kisebb települések oktatási intézményeihez. Az oktatáshoz több szállal kapcsolódó, érdekes témákban kitelepült előadásokkal, bemutatókkal hívják fel a figyelmet a múzeumokra, a múzeumokban található gyűjtemények értékeire.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus