+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fejlesztési tervek a Balatonnál
2014. október 31. péntek 15:40 - Keszthely
Fejlesztési tervek a Balatonnál
Elkészültek a Balaton fejlesztési tervei az elkövetkező hét évre. A Balaton Fejlesztési Tanács által készített tervezet a turizmus gazdaság növelése mellett a munkahelyteremtést és az élhetőbb környezetet kívánja megvalósítani. A Balaton térség adottságai nagymértékben segíthetik az országos gazdaságfejlesztési célokat is.

 Jól élhető, pihenésre, nyaralásra, vállalkozásra és dolgozásra is alkalmas Balaton régió megteremtése a cél a Balaton Fejlesztési Tanácsnál. A 2014 és 2020 közötti időszakra ennek fényében határozták meg a fejlesztési terveket a BFT munkaszervezeténél.

Bóka István szerint a fejlesztési tervekben markáns szerep jut a gyógyászatnak és a szállás férőhelyek fejlesztésének. A BFT elnöke elmondta, hogy a turizmus mellett az egyéb gazdasági ágak is kiemelt figyelmet kaptak a tervezéskor.

A Balaton olyan erőforrásokkal rendelkezik, ami alkalmassá teszi, hogy az országos gazdasági növekedéshez más térségeknél jobban hozzájáruljon. A turizmus-gazdaság mellett több meghatározó területen dolgoztak ki terveket. Ezek legtöbbször összefüggnek a turizmussal.

A terveket a kötelezően elírt szakszervezetek mellett a lakossággal és a tó mentén működő civil szférával is egyeztették. November végéig készülnek el azok az operatív programok, melyek az uniós források felhasználást fogják szabályozni. A most elkészült tervek elsősorban iránymutatásul szolgálnak a döntéshozóknak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
 
A hétvégén hidat és buszmegállókat avatták, valamint átadták a felújított óvoda udvart is.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó