+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Barátságos mérkőzések a salakon
2018. szeptember 11. kedd 17:21 - Keszthely
Barátságos mérkőzések a salakon
22 páros mérte össze a tudását szombaton a Helikon Tenisz Klub versenyén. Az Eurofa Kupát ötödik éve szervezik meg Keszthelyen, a verseny célja a barátságok ápolása, a közös sportolás és a tenisz népszerűsítése.

Ismét pattogtak a labdák a Helikon Tenisz Klub pályáin. Az Eurofa Kupán nem csak a klubtagok versengtek egymással, a megye több pontjáról érkeztek játékosok, hogy összemérjék a tudásukat. A megmérettetésen vegyes párosok indultak, és a fiatalabb korosztály is képviseltette magát.

„Kellemes meglepetés volt, hogy egyből meg tudtam ismerkedni az itteni, törzsgyökeres teniszesekkel, annak ellenére, hogy én még nem vettem részt a versenyen korábban. Örülök neki, hogy segítenek, mondják, hogy hova menjünk, hogy játszunk, és mindenki sportszerűen és tényleg, mindent megtéve a másikért játszik ezen a versenyen.” - mondta az egyik versenyző, Tar Dávid.

Bár a verseny első három helyezettjét kupával jutalmazták a szervezők, a sportolók nem a győzelemért neveztek. Míg a pályán javában zajlott a játék, a klubház előtt a résztvevők beszélgettek, tapasztalatokat cseréltek egymással. A versenyzők egyetértettek abban, hogy ez a nyár végi program jó alkalom a kikapcsolódásra.                  

„Szerintem, főleg itt a vegyes páros verseny nem csak arról szól, hogy mennyire kompetitív, hanem inkább a társaságról és a barátokról. Egy alkalom arra, hogy összejöjjünk, együnk, igyunk, beszélgessünk. Végül is egy szezonzáró is nekünk, mert mi megyünk vissza külföldre dolgozni, és nem tudom, hogy az idő még meddig engedi, de lehet, hogy már vége a nyárnak.” - tette hozzá egy másik sportoló, Lakics Orsolya.

Az Eurofa Kupát ötödik éve szervezi a tenisz klub. A versenyre nem csak Keszthelyről, hanem például Nagykanizsáról és Marcaliból is érkeztek sportolók, összesen 44-en. Az indulóknak az időjárás is kedvezett, verőfényes napsütésben adogathattak a salakon. A megmérettetés fontos célja a tenisz népszerűsítése is.

„A tétje a jókedv, és az, hogy jól érezzük magunkat, azon belül, hogy a klubunkat egy kicsit fölemeljük, és mindenki lássa, hogy a tenisz az egy nagyon jó sport. Szeretnénk, hogyha a fiatalok is megismernék és jönnének, és egyre többen itt lennének velünk.” - tájékoztatott a Helikon Tenisz Klub elnökségi tagja, Pécsi Attila.

A szervezők elmondták, bíznak abban, hogy az ilyen és ehhez hasonló versenyeken egyre több fiatal vesz részt, biztosítva így az utánpótlást.

Regman Karola - Keszthelyi TV

         

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár