+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Számos eredménnyel gazdagodott az agrárium 2018-ban
2018. december 5. szerda 13:54 - Keszthely
Számos eredménnyel gazdagodott az agrárium 2018-ban
Az agrárium eredményeiről, az élelmiszerbiztonságról és az aktuális agrárpolitikai helyzetről is szó esett a Zala Megyei Gazdakörök Szövetségének agrárfórumán. A rendezvénynek immár hagyományosan a Pannon Egyetem Georgikon Kara adott otthont, ahol a gazdák kérdezhettek is a meghívott előadóktól.

2018-ban a húsmarha ágazat fejlődött a legdinamikusabban hazánkban. A szakemberek szerint a magyar húsmarhának nagyon jó piaca van külföldön, itthon azonban még mindig nagyon kevesek asztalára kerül belőle. Szintén jól teljesített idén a baromfitenyésztés és a sertéságazat is – mutatta ki az Agrárminisztérium. A 2018-as év stratégiai fontosságú eleme volt új szőlőültetvények telepítése, valamint a régiek megújítása.

A keszthelyi agrárfórumon elhangzott, a mezőgazdaság számos eredménnyel gazdagodott 2018-ban.

„Nagyon sok mindennek kell jól együtt állnia, hogy az agrárium sikeres évet zárjon, de azt gondolom, hogy a gazdák szorgalmas munkájának köszönhetően büszkék lehetünk akár aki szőlővel vagy borral foglalkozik, hiszen nagyon jó szőlőtermés volt az idei esztendőben. Fontos is nekünk az, hogy a szőlőültetvények megújuljanak, és ebből a szőlőből kiváló minőségű bor készüljön. Arra is büszkék lehetünk, hogy 2010 óta folyamatosan sikerül az állattenyésztés presztízsét növelni a mezőgazdaságon belül.” - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

Zsigó Róbert az agrárium eredményei mellett az élelmiszeriparról és az élelmiszerbiztonságról is beszélt. Elhangzott, az élelmiszerhamisítás, illetve a feketekereskedelem egy uniós felmérés szerint a második helyet foglalja el a kábítószer kereskedelem után. Az államtitkár kiemelte, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal mindent megtesz azért, hogy partnere lehessen a tisztességes vállalkozásoknak, és megfelelő információkkal lássa el a fogyasztókat.A keszthelyi agrárfórumon a Zala Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöksége minden évben aktuális és érdekes témákkal várja a gazdákat.

„Minden alkalommal igyekszünk valami újat nyújtani. Az idei évben, azon túlmenően, hogy az aktuális agrárpolitikai kérdésekről mind a MAGOSZ, mind pedig a kamara elnöke tart tájékoztatót, sikerült meghívnunk az Agrárminisztérium élelmiszeriparét felelős államtitkárát, illetve a Közbeszerzési Hatóság elnökét, hiszen ez a két terület érinti mind a mezőgazdászokat, mind az élelmiszer előállítókat, és még nem volt ilyen jellegű előadás, sőt még fórum sem, ahol kérdezhettek volna ebben a két témában.” - tájékoztatott Süle Katalin, Zala Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke.

A fórumon szó esett még az agrárium fejlesztési lehetőségeiről, az aktuális agrárpolitikai helyzetről, valamint a MAGOSZ szerepéről is. A keszthelyi fórum idén is nagy érdeklődésre tartott számot.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó