+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nem érte veszteség a várost
2015. január 24. szombat 09:37 - Keszthely
Nem érte veszteség a várost
Molnár Tibor, az Együtt választókerületi elnökének nyilatkozatára reagálva Ruzsics Ferenc elmondta, hogy semmi veszteség nem érte a várost és a vitorláskikötő kapcsán most megjelent hírek csak a lejáratást célozzák meg. A polgármester szerint a jelenlegi helyzetben az eddiginél több befolyó bérleti díj és a veszteséges cég értékesítése miatt is jó lépés volt a kikötő értékesítése.

Ruzsics Ferenc szerint számos nem hiteles információ látott napvilágot az elmúlt napokban a Libás melletti kikötő értékesítésével kapcsolatban. A polgármester a helyzet tisztázása érdekében elmondta, hogy 2004-ben a Bahart az önkormányzat területére épített kikötőjét évi 18-20 millió forintos hiánnyal üzemeltette. Az önkormányzat, hogy megmentse a bezárástól a turizmus szempontjából fontos kikötőt, 2012-ben egy saját alapítású céggel vállalta az üzemeltetést átmenetileg, amíg nem talál erre megfelelő befektetőt. A tartozásokat felhalmozó cég szakértői felbecslése után történt meg az értékesítés, mellyel a polgármester szerint nem veszített semmit a város.
„A hét millió forint értékű, 23 millió forinttal terhelt kft üzletrészt vásárolta meg hét millió forintért ez a cég és utána élve az opciós joggal megvette a BAHART-tól a kikötőt, illetve a felépítményeket. A terület továbbra is önkormányzati tulajdonban maradt!” - hangsúlyozta a város polgármestere, aki hozzátette, hogy a cég bérleti díjat fizet a városnak, évente 3,6 millió forint+ÁFÁ-t. Ez jóval nagyobb összeg a polgármester elmondása alapján, mint amennyit eddig a BAHART fizetett a területért.

A polgármester azt is elmondta, hogy a kikötő ugyanúgy megközelíthető lesz mint eddig és az új sétányt is szabadon használhatják az oda érkezők.
A közvilágítás kapcsán Ruzsics Ferenc azzal a kérdéssel fordul Molnár Tiborhoz, hogy miért nem akkor tartott sajtótájékoztatót, amikor bejelentették, hogy az ELIOS végzi el a munkát, mely a városnak semmi pénzébe nem került.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
 

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus