Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megkezdődött a hajók téliesítése
2020. okt. 22. csütörtök | Keszthely
Megkezdődött a hajók téliesítése
A hajósok többségének véleménye szerint a téli időszakban a parton van a legjobb helye a hajónak. A szezon végével le kell szerelni a hajót, kipakolni a kabinokat és leszárítva eltenni a vitorlát. A hajót pedig szakszerűen tárolni. Keszthelyen is megkezdték a Keszthelyi Yacht Kikötőben a hajók daruzását.

Folyamatosan, nagy odafigyelés mellett emeli ki a daru a hajókat kikötőmester irányításával a Yacht Kikötőben.  Jól látható, hogy már levették a vitorlákat,beszedték a köteleket. Már a vízre emelés előtt elkezdődtek a téli felkészülések. 210 hajó vár daruzásra. Október első napjaiban kezdték meg a téli tárolásra való felkészülést. A tulajdonosokkal egyeztetve, meghatározott napokon történik a kidaruzás. Kevés időbefektetéssel a tulajdonos is rengeteg olyan problémától kímélheti meg magát, amelyek akkor jelentkeznek, amikor tavasszal már vízen kellene lenni. A hajók téli tárolása és karbantartása nagyon fontos.

"Elérkezett a téliesítésnek a nagy munkája. A bérlőknek és a kikötő dolgozóinak számára. Elsősorban ami a legfontosabb a hajóknak a kidaruzása és ennek kapcsán, amibe azt tartozik bele, hogy a motoroknak a víztelenítése, téli fagyállóval való feltöltése. Illetve ami még nagyon fontos, hogy a hajóból ilyenkor illik hazavinni a belső felszereléseket. Szivacsokat, egyéb dolgokat mert csak azért kicsit párás a levegő és hogy a következő szezonra használható és friss maradjon. Ezeket elvinni és nagyon fontos, hogy a téli takaróponyva használata a hajókhoz. Ez nagyon sokat véd a hajó állagán és ez feltétlen szükséges művelet ilyenkor."- mondta el a kikötőmester, Ács István.

 A vízből kiemelt hajók, az ideális  tárolóra, a sólyakocsikra kerülnek, azt követően alaposan lemossák az alját. A hajó víz alatti részeit magasnyomású mosóval mossák, ezzel eltávolítható a hajó aljára rakódott algaréteg. Az alapos tisztítás után kerülnek a kikötő tároló udvarába a hajók. Akinek nagy garázsa van, vagy bármilyen fedett helyet tud biztosítani hajója számára, ő még a tél viszontagságaitól is könnyebben meg tudja óvni hajóját. De az állagmegóváshoz szükséges karbantartást neki is el kell végezni.

"Most a daru rakta rá a trélerre a hajót. Most megy a nagy garázsba. Ott lesz a pucolása, takarítása, algagátlózás. Megnézem a szervizrendszert,ki van-e takarítva, hogy minden jó-e. S tavasszal vissza a Balatonra."- mondta Dieter Swoboda.

Amennyiben az időjárás is kedvező lesz, a tervek szerint november 18-n befejeződik a Yacht Kikötőben a hajók kiemelése.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

 

| 2019. okt. 17. csütörtök 19:05 | Keszthely
Megkezdődött a kikötőkben a hajók téliesítése.
| 2019. ápr. 17. szerda 15:07 | Keszthely
Már daruzzák a vitorláskikötőkben a hajókat. Kezdődik a szezon.
| 2023. ápr. 12. szerda 10:52 | Keszthely
Elkezdődött már a szezon, vannak, akik már birtokba vették a Balaton vizét.
| 2020. szep. 11. péntek 17:16 | Keszthely
A dokkban minden apartmanházhoz tartozik egy csónak, valamint 23 vitorlás kikötő is helyet kapott.
| 2020. jan. 30. csütörtök 14:56 | Vonyarcvashegy
A beruházó Országos Vízügyi Főigazgatóság Balatongyörök után, tegnap Vonyarcvashegyen tartott fórumot.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.