+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ruzsics Ferenc: "A Fő tér nem eladó!"
2015. január 29. csütörtök 09:48 - Keszthely
Ruzsics Ferenc: "A Fő tér nem eladó!"
Berki László, a Jobbik önkormányzati képviselőjének sajtótájékoztatójára reagálva Ruzsics Ferenc elmondta, hogy Berki László szavaiból csak az igaz, hogy a kikötő eladása törvényesen és jogszerűen történt. Kiemelte, hogy Keszthely Fő tere nem volt és nem is lesz eladó. Továbbá kihangsúlyozta, hogy a kikötő földterülete sem eladó senkinek.

Ruzsics Ferenc szerint a kikötő eladással kapcsolatban számos félreérthető adat látott napvilágot. Ez csakis a tájékozatlanságnak köszönhető.
Berki László felvetésére, Ruzsics Ferenc a következőket mondta: "A Fő tér nem volt és nem is lesz eladó, az ugyanolyan önkormányzati törzsvagyonnak minősül, mint ahogy a kikötő területén lévő földterület is, tehát az sem eladó, az is a törzsvagyonnak a része, elidegeníthetetlen, forgalomképtelen, földterületről beszélünk mindkét terület tekintetében, tehát nem eladó jelenleg sem a Fő tér, sem a kikötő területén lévő önkormányzati tulajdonú földterület."
Ruzsics Ferenc azt is elmondta az üggyel kapcsolatban, hogy "2004-ben, a BAHART ingatlanokat épített, tehát épületeket húzott fel önkormányzati területre, az önkormányzati területért, pedig bérleti díjat fizetett. A vízterületre, ami a Magya Állam tulajdona volt és maradt is mind a mai napig, arra pedig kikötői pontonokat hoztak, amihez a hajókat ki lehet kötni. A kikötői létesítmények soha nem voltak az önkormányzat tulajdonában, azokat nem az önkormányzat értékesítette, hanem a Balatoni Hajózási Részvénytársaság, amely 22 önkormányzatnak a tulajdona."
Az ügy zárt ülésen való tárgyalását Ruzsics Ferenc azzal indokolta, hogy a nyilvános ülés üzleti érdekeket sérthetett volna.
"Zárt üléseket az önkormányzat akkor tart, amikor üzleti érdekeket sérthet az ülésen elhangzottak némelyik mondata, illetve, amikor személyiségi jogokat is sérthet. Természetesen zárt üléseket szoktunk mind a személyeket érintő, mind pedig a gazdasági társaságokat érintő kérdésekben is tartani. Nem azért, mert a döntés az titkos, a döntés minden esetben nyilvános, de az ülésen elhangzottakat csak a képviselők és a munkatársaink ismerhetik, de az egyéb anyagok, azok nyiltak, tehát azokat kikérhetik, azokból lehet fénymásolni, azokból az anyagokból, ami nem sért üzleti titkot."
-mondta Ruzsics Ferenc.


Keszthelyi Televízió - Szabó Csilla

galéria
 
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus