+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyéni csúccsal nyert aranyérmet
2015. március 20. péntek 10:12 - Keszthely
Egyéni csúccsal nyert aranyérmet
Egyéni csúcsot döntött a hollandiai Európa Bajnokságon a keszthelyi futócéllövő lány. Major Veronika egy arany és egy ezüst érmet szerzett.

 A BEFAG Erdész Lövészklub versenyzője, Major Veronika kétszeres világbajnok. A napokban érkezett haza Hollandiából, az Arnhemben megrendezett Európa Bajnokságról, ahol ismét szép eredményeket ért el.A szeptemberi világbajnokság után "keményen" készül a nagy megmérettetésre. Heti négy alkalommal edzett, 200-250 lövéssel. A lövészet mellett a fizikai felkészülés, tréning sem maradhatott el. Fegyvere ugyanis 5,5 kg.

Edzője, Keczeli Zoltán a hét napos Európa Bajnokságon végigkísérte tanítványa szereplését. Nagy izgalommal mindkét versenyszámban. Sorsolással dőlt el, hogy ki melyik napon, hány órakor lép lőpályára. Veronikaa 1248-es rajtszámmal lőtt. Vegyes versenyszámban egy francia lányt maga mögé utasítva, 24 körrel megelőzve, egyéni csúccsal álhatott a dobogó legfelső fokára. Normál, 20+20 versenyszámban az összesítést követően egy örmény versenyző mögött lett ezüst érmes.

Az Asbóth Sándor Szakközépiskola tanulója nem pihen. Ugyan a nyári 50 méteres EB-on nem lesz női szám, de már most elkezdte a felkészülést a Magyarországon megrendezésre kerülő 2016. évi Európa Bajnokságra. A rendezés jogát Győr nyerte el.

 A szép sikerekért Vera egy másik fegyvernemben is remekel és küzd. Légpisztolyban már most Európa nyolc országából az első nyolc legjobb lövők között tartják számon.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus