+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Helkával indult a hajózás
2015. április 7. kedd 15:31 - Keszthely
A Helkával indult a hajózás
Még Bujtor István, Pogány madonna című filmjében is szerepelt a Helka hajó, mely az idei évben a keszthelyi mólónál várja a hajózni vágyókat. A Balaton egyik legidősebb nosztalgiahajója szombaton indult el első útjára. A sétahajó egyelőre hétvégénként, később pedig már naponta közlekedik Keszthelyről. A Balatoni Hajózási Zrt. a főszezon kezdetéig, július 11-ig fokozatosan huszonkét kikötőt és huszonnégy hajót állít szolgálatba a Balatonon. Többek közt lesz kerékpáros járat, gyerekhajó, bulihajó és kirándulójárat is.

  Az idei évben a Helka nosztalgiahajó várja a keszthelyi mólónál a sétahajózásra vágyókat. Az 1891-ben épült hajó és testvére a Kelén is többszöri átépítés és modernizálás után is megtartották a XIX. század végére jellemző külső kialakításukat. A Helka a 1978-tól a szárazföldre került és discóhajóként működött. Ez idő alatt egyik helyszíne volt a Pogány Madonna című filmek is. 1996 óta szeli újra a Balaton hullámait.

A húsvéti hétvégével Keszthelyen most a sétahajózás indult el. Egyelőre hétvégénként három időpontban futnak ki a hajók, április végétől pedig már minden nap lehet sétahajózni.

"Láttunk kacsát, meg hattyút" - a kikötői élményeit meséli Zilay Janka. A kislány tizedmagával érkezett Miskolc mellől családjával. A húsvéti hétvégéken szívesen utaznak, az idei évben Keszthelyt választották. A család mindenképpen ki akarta próbálni a hajózást, mely a fiataloknak és időseknek egyaránt jó kikapcsolódásnak bizonyult.

A menetrendszerinti járat június 6-tól indul meg Keszthelyről Badacsony irányába. A nyugati medencében május elsejétől indul a kerékpáros járat Balatongyörök, Balatonmária, Szigliget és az idén becsatlakozó Badacsony között.
A társaság nagy hangsúlyt fektet a családokra és változatlan árakkal várja idén is a vendégeket.

A nagy népszerűségnek örvendő gyerekhajók júliusban és augusztusban indulnak. Újdonság, hogy az idei évben nem csak Balatonfüreden, hanem Badacsonyban is indul Balatoni Minimax Hajó. A tavaszi osztálykirándulásokhoz kedvezményes ajánlatokkal és programokkal készült a társaság, de rendezvényekhez is igénybe vehetőek a balatoni hajók.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus