+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Figyelmesebben kell közlekedni az őszi utakon
2018. szeptember 28. péntek 15:56 - Keszthely
Figyelmesebben kell közlekedni az őszi utakon
A figyelmeztetések ellenére egymást érik a balesetek az utakon. Az ősz beköszöntével megváltoznak az időjárási viszonyok. Figyelembe kell venni ezt a közlekedésben is. A rendőrség és a szakemberek folyamatosan figyelmeztetnek. A köd, az eső, a sár és lehullott falevelek növelik a veszélyt . Közlekedjünk óvatosan!

Tóth Dezső hosszú évtizedek óta oktatja a vezetni tanulókat. Mindig ellátja őket olyan jó tanáccsal is, amik olyan helyzetben lehetnek hasznosak, amik váratlanul érik az autósokat a közutakon. Most, az ősz beköszöntével is lényegesen több veszélyforrásra kell figyelni, mint nyáron a száraz úton. Az őszi betakarítások idején munkagépek, sáros, csúszós utak is nehezíthetik a közlekedést. A szakemberek a lámpák használatára is felhívják a figyelmet.

"Ezenkívül az útnak a minőségére figyeljünk oda, megfelelő gumiállapottal vagy gumiabroncsokkal kell ellátni a gépkocsit és legalább minimum a 4 mm-es profil mélység kell ilyenkor, hogy meg legyen. Ezzel a tapadást tudjuk elősegíteni. Egy nagyon picit talán a gumiabroncsban a levegőt emeljük meg, mert ilyenkor még ridegebb és jobban tud tapadni, és az esőre, a hóra és a köd, ami most hamarosan be fog következni, ezekre a lecsapódásokra figyeljünk oda. Ilyenkor a sebességet kell csökkenteni megfelelő határra."- emelte ki az oktató.

Nagyon fontos, hogy mindig tudjuk uralni a járművünket. A csúszós, vizes, változó tapadóképességgel rendelkező útburkolaton a fokozatosság elvét mindig be kell tartani. A gépjárművezetők gyakran nem elég körültekintően és a sebesség nem megfelelő megválasztásával közelítik meg a csúszós, vizes útszakaszokat. Sok a baleset az utakon. Az ősz beálltával a rendőrség is figyelmeztet.

"Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét ,hogy az őszi-téli közlekedésre időben készüljenek fel. Ellenőrizzék, ellenőriztessék járműveik gumiabroncsait ,világító berendezéseit ,az akkumulátorok állapotát, ha szükséges cseréljék ki az ablaktörlő lapátokat. Vadsípot is elhelyezhetnek, az is hasznos kellék. Felhívom a figyelmet ,hogy az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek. Sajnos a legfőbb baleseti ok a sebesség helytelen megválasztása."-hangsúlyozta Horváthné Szabó Szilvia, a Közlekedsérendészeti Osztály vezetője.

A közlekedésben résztvevőknek ajánlatos figyelni a meteorológiai előrejelzést is. Sokat segít a tájékozottságunk is a balesetek megelőzésében.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
további híreink
 
A Balaton Színházban tartottak megemlékezést a kommunizmus áldozatainak napján.
 
A zalaegerszegi eseményen mintegy kétszázan vettek részt, a bálnak keszthelyi vendége is volt.
 
A jótékonysági gálaesten a Pusztinai Magyar Ház támogatására gyűjtenek a fellépők.
 
Hévízen tartották a református lelkészek konferenciáját, melyen Trianon volt a fő téma.
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó