+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy kórházteszt
2015. június 3. szerda 07:35 - Keszthely
Nagy kórházteszt
Sikeresen szerepelt a Keszthelyi Kórház a Társaság Szabadságjogokért kórháztesztjén, ahol a kórházak gyermek, szülőbarát működését értékelték.

A kórház két osztályán örömmel vették tudomásul, hogy a negyvenöt pontozott kórház közül maximális pontszámot értek el. Dr. Novák Péter, a szülészeti osztály vezető főorvosa azt mondta, hogy nem tudtak a felmérésről, ezért is volt az eredmény nagy meglepetés az osztályokon dolgozóknak. Mások minősítették azt az osztályt ahol évek óta fejlesztések vannak a babák és mamák kényelme, biztonsága érdekében.

 A felmérésben azt vizsgálták, hogy mennyire gyermek illetve szülőbarát módon működnek az osztályok. A "Gyerekkel vagyok" kampány során öt szempontot vettek figyelembe. Elsősorban azt vizsgálták, hogy a kórház mennyire tesz eleget az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye által kibocsátott ajánlásoknak, de azt is pontozták, hogy mennyiben "apabarát".

Dr. Novák Péter szerint a korszerű kialakítások mellett valószínű az volt a döntő, hogy Keszthelyen  bármikor meglátogathatják a babáka, mamákat a hozzátartozók. Szervezetten működik a látogatás lehetőségének biztosítása is.

 A gyermekosztály főorvosa, Dr. Mischl Olga is nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy a szülők vizitkor, vizsgálatkor, de akár infúzió kötések alkalmával jelen legyenek a gyermekükkel. Figyelnek a kicsik lelkére. Az ellátási területek - vizsgálók, szobák - barátságosak. Mesefigurák díszítik a falakat. A szülőknek külön ágyat biztosítanak és étkezési lehetőség is rendelkezésre áll.

 A negyvenöt értékelt kórházból a Keszthelyi Városi Kórház mellett a budapesti Péterfi Sándor Utcai Kórház kapott maximális, tíz pontot.

Hegedüs Éva - Kesztehelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó