+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tour de Hongrie
2015. június 10. szerda 14:57 - Keszthely
Tour de Hongrie
Felvezető túrát rendeztek Szombathely és Keszthely között a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny szervezői. A „Sisakot viselek” elnevezésű túra mellett látványos kerékpáros bemutatókat tartottak a Fő téren. Tour de Hongriet tíz év után rendezik meg ismét. Magyarország legnagyobb kerékpáros versenyének az első állomása Keszthely lesz augusztus 5-én.

 A szombathelyi start után, 120 kilométert megtéve gördültek be a Fő térre a körversenyt felvezető „Sisakot viselek” túra résztvevői. A nagy melegben igazi kihívás volt a kerékpárosoknak a tekerés.
A túra célja az volt, hogy népszerűsítse a biztonságos kerékpározást. Minden érintett város küldöttei részt vettek a felvezető versenyen Szombathelytől kezdve, Keszthelyen át, Karcagon keresztül egészen Budapestig.
Tíz év után szervezik meg ismét a Tour de Hongrie körversenyt.
Magyarország legnagyobb kerékpáros versenyének első állomása Keszthely lesz augusztus 5-én. A résztvevő városok polgármesterei mind aláírtak egy sisakot. Így tett Ruzsics Ferenc is. Keszthely polgármestere bízik abban, hogy ez az újabb rangos sportesemény növeli a város hírnevét.

A felvezető túrát látványos kerékpáros programok kísérték. Hegedűs László a TRIAL kerékpározás klasszisa, már 14-szeres magyar bajnok. Társával, Takács Zoltánnal különleges trükköket mutattak be. Mindegy, hogy csak első, vagy hátsó kerék, szinte bárhogyan képesek egyensúlyozni, vagy ugrani, természetesen ülés nélkül. Ahhoz, hogy valaki így kerékpározzon sok év és megannyi képesség szükséges.
A mutatványokból a közönség sem maradhatott ki. A Hegeshow résztvevői magabiztosan kezelték a kerékpárjukat, bár a földön fekvőkben megvolt a félsz. A műsor csúcspontjaként hét fekvő emberen ugrott át Hegedűs László.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus