+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Teltház a Balatonnál
2015. július 21. kedd 06:59 - Keszthely-Szigliget
Teltház a Balatonnál
Újra reneszánszát éli a Balaton. Ezt Balassa Balázs, a tó körüli önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke mondta. A hétvégén minden strand és szálloda tele volt. Ez nem csak a jó időnek, hanem a kedvező ár-érték aránynak is köszönhető. Egyértelműen kijelenthető, hogy már nem csak hétvégenként, hanem hétköznap is erős az idegenforgalom a magyar tenger körül.

 Egész hétvégén zsúfolásig teltek a balatoni strandok. Szombaton még a hirtelen jött eső után is rengetegen fürdőztek a Városi Strandon. Javarészt családok váltottak belépőt, az ország minden pontjáról érkeztek a fürdőzők.
Csiszár Ádám és családja Kapuvárról jött el egy napra fürdőzni. Hamarosan ismét jönnek, hogy egyhetes nyaralásukat töltsék itt. Ez volt most számukra a terepszemle és nagyon elégedettek.

Keszthelyen a Hotel Helikon teltházzal működött a hétvégén. A fürdősziget már a délelőtti órákban zsúfolásig volt. A szállodában 80 %-ban magyar vendégek vannak. A külföldről cseh, lengyel, orosz és még belga turisták is érkeztek.
„Belgiumból érkeztem és ott nincs jó idő, ezért itt nagyon jól érezzük magunkat.” – mondja Michel Bonhomme aki a forró idő mellett a jó minőségű víznek is örvend. A szálloda törzsvendége elégedett a helyi ételekkel és szerinte az árak is sokkal kedvezőbbek mint náluk Belgiumban. A kánikulával semmi gondja nincsen, kifejezetten örül a hőségnek.

A Hotel Helikon már nem csak a hétvégéken, hanem hétköznaponként is tele van. Sok csoportot és visszatérő vendéget fogadnak. Úgy látják, hogy az idei szezon sokkal jobb lesz a tavalyinál.
„A tavalyi évhez viszonyítva és a jó időjárásnak köszönhetően nagyobb vendégfoglaltsággal rendelkezünk és az előrejelzések is azt mutatják, hogy valóban a nyár miatt sokkal több vendég fog szállodánkba érkezni.” - nyilatkozta Gyulai Mátyás értékesítési vezető.

Szigligeten is több ezer fürdőző lepte el a strandot. A település polgármestere, Balassa Balázs, aki egyben a tó körüli önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke azt mondja, egyértelműen kijelenthető, hogy hét közben is egyre több a turista.
"Egyértelműen ki kell jelentsük, a Balaton ismét a reneszánszát éli és most erre a kánikulás hétvégére is minden strandüzemeltető, vendéglátó, szállásadó felkészült, ha kellett akkor plusz embereket vett fel erre az időszakra. Úgy gondolom nagyon kellemes és eredményes nyár elé nézünk." - mondta kérdésünkre Balassa Balázs.

A Balatoni Szövetség elnöke hozzátette, hogy a jó időjárás mellett az elmúlt évek fejlesztései, az ár-érték arány javulása és a minőségi szolgáltatók is nagyban elősegítik a jó balatoni idegenforgalmat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
 
A TRX Keszthely és a Cserszegtomajfutás Egyesület szervezett jótékonysági futást vasárnap.
 
17. alkalommal szervezték meg a sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását.
 
Még egy hétig tart a vizsgaidőszak a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az 1-2 centiméteres hótakaró mindössze néhány órát tartott, a napokban nem várható újabb csapadék.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó