+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Teltház a Balatonnál
2015. július 21. kedd 06:59 - Keszthely-Szigliget
Teltház a Balatonnál
Újra reneszánszát éli a Balaton. Ezt Balassa Balázs, a tó körüli önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke mondta. A hétvégén minden strand és szálloda tele volt. Ez nem csak a jó időnek, hanem a kedvező ár-érték aránynak is köszönhető. Egyértelműen kijelenthető, hogy már nem csak hétvégenként, hanem hétköznap is erős az idegenforgalom a magyar tenger körül.

 Egész hétvégén zsúfolásig teltek a balatoni strandok. Szombaton még a hirtelen jött eső után is rengetegen fürdőztek a Városi Strandon. Javarészt családok váltottak belépőt, az ország minden pontjáról érkeztek a fürdőzők.
Csiszár Ádám és családja Kapuvárról jött el egy napra fürdőzni. Hamarosan ismét jönnek, hogy egyhetes nyaralásukat töltsék itt. Ez volt most számukra a terepszemle és nagyon elégedettek.

Keszthelyen a Hotel Helikon teltházzal működött a hétvégén. A fürdősziget már a délelőtti órákban zsúfolásig volt. A szállodában 80 %-ban magyar vendégek vannak. A külföldről cseh, lengyel, orosz és még belga turisták is érkeztek.
„Belgiumból érkeztem és ott nincs jó idő, ezért itt nagyon jól érezzük magunkat.” – mondja Michel Bonhomme aki a forró idő mellett a jó minőségű víznek is örvend. A szálloda törzsvendége elégedett a helyi ételekkel és szerinte az árak is sokkal kedvezőbbek mint náluk Belgiumban. A kánikulával semmi gondja nincsen, kifejezetten örül a hőségnek.

A Hotel Helikon már nem csak a hétvégéken, hanem hétköznaponként is tele van. Sok csoportot és visszatérő vendéget fogadnak. Úgy látják, hogy az idei szezon sokkal jobb lesz a tavalyinál.
„A tavalyi évhez viszonyítva és a jó időjárásnak köszönhetően nagyobb vendégfoglaltsággal rendelkezünk és az előrejelzések is azt mutatják, hogy valóban a nyár miatt sokkal több vendég fog szállodánkba érkezni.” - nyilatkozta Gyulai Mátyás értékesítési vezető.

Szigligeten is több ezer fürdőző lepte el a strandot. A település polgármestere, Balassa Balázs, aki egyben a tó körüli önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke azt mondja, egyértelműen kijelenthető, hogy hét közben is egyre több a turista.
"Egyértelműen ki kell jelentsük, a Balaton ismét a reneszánszát éli és most erre a kánikulás hétvégére is minden strandüzemeltető, vendéglátó, szállásadó felkészült, ha kellett akkor plusz embereket vett fel erre az időszakra. Úgy gondolom nagyon kellemes és eredményes nyár elé nézünk." - mondta kérdésünkre Balassa Balázs.

A Balatoni Szövetség elnöke hozzátette, hogy a jó időjárás mellett az elmúlt évek fejlesztései, az ár-érték arány javulása és a minőségi szolgáltatók is nagyban elősegítik a jó balatoni idegenforgalmat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó