Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Workshop a foglalkoztatásért
2018. okt. 10. szerda | Keszthely
Workshop a foglalkoztatásért
Az Innovatív foglalkoztatási együttműködés a keszthelyi és zalaszentgróti járásokban című projekt keretében tartották meg azt a workshopot, melynek fő témája a szezon végeztével a térség turisztikai termékfejlesztések foglalkoztatást bővítő hatásának és a Kelet-Zalai Foglalkoztatási Paktum intézkedéseinek hatása volt. A szakmai tanácskozás résztvevői mellett a programon részt vettek munkáltatók és támogatók, munkavállalók is.

A 2021-ig tartó Kelet-Zalai Foglalkoztatási Paktum workshop megnyitóján a megjelenteket köszöntötte a  konzorciumvezető Keszthely képviseletében Nagy Bálint alpolgármester,  aki egyben az irányító csoport elnöke is. Nagy Bálint  kiemelte, hogy foglalkoztatás növelése, a munkaerőpiac fejlesztése a térségben nagyon fontos. Ezért is jelölték meg a  térségi szemléletű projekt  első tanácskozásának irányvonalául a Keszthely és térségének legmeghatározóbb munkaerő piaci kérdését  a turisztikát, annak hatásait, problémáit és fejleszthetőségét. Keszthelyen és környékén  az idegenforgalmi szezonban szállodákban, szálláshelyeken, vendéglátó ipari egységeknél könnyen el tudnak helyezkedni a munkavállalók. A nyár, az idény jellegű munka azonban nem biztosít folyamatos kereseti lehetőséget.

"Amikor lemegy a szezon és a mostani időszak, szeptember vége október elején vagyunk, akkor viszonylag sokan vannak akik más munkát keresnek, nem tudnak a turisztikában elhelyezkedni úgy, ahogy a szezonban dolgoztak volna és azt próbáljuk, és az iroda is azt próbálja elősegíteni, hogy ezeknek az embereknek tudjon olyan munkahelyeket találni, akár szezonálisan, amíg a következő főszezon el nem indul. Akár egész évben amit a térségben a munkaadók fel tudnak szívni munkaerőt."- emelte ki a csoport elnöke.

A munkaerő piaci programot irányító iroda  június 1-én kezdte meg működését és a Keszthely valamint Zalaszentgrót járás területén élő, elhelyezkedni kívánó munkavállalóknak nyújt segítséget széleskörű és hatékony partnerekkel.

"Nagyon fontos dolog, hogy konzorciumi partnerünk a Zala Megyei Kormányhivatal, amelynek nagy rálátása van a témára és aki a képzésekben bevonást, a vállalkozóvá válást illetve a bérköltség támogatásokat biztosítja. A keszthelyi Paktum Iroda a munkaerő piaci tanácsadásokkal foglakozik ill. biztosítja a különböző rendezvényeket."- adott tájékoztatást Vozár Péterné irodavezető.

A workshopon megtudhatták a résztvevők azt is, hogy   Zala megyében is alacsonynak mondható, de a Keszthelyi járásban  az országos átlag alatt van az álláskeresők száma.  Keszthelyen és környékén, a munkanélküliek között  az ötven év felettiek és az alacsony iskolai végzettségűek aránya magas. Foglalkoztathatóságuk javítása, elhelyezkedésük elősegítése is fontos feladat- hangzott el a tanácskozáson.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2021. júl. 13. kedd 15:42 | Keszthely
118 fő munkába állását segítette a keszthelyi és zalaszentgróti járásokban zajló együttműködés.
| 2019. szep. 26. csütörtök 17:43 | Keszthely
A kisvállalati szektort célozta meg a Zalai innovatív foglalkozási paktum konferenciája.
| 2018. jún. 7. csütörtök 17:07 | Keszthely
A nők munkavállalásában nyújt segítséget az iroda.
| 2014. júl. 17. csütörtök 12:20 | Keszthely
Lezárult a foglalkoztatási paktum egyik - 20 hónapos - projektje.
| 2014. feb. 7. péntek 10:25 | Keszthely
Az ilyenkor megszokottól eltérően jelentősen csökkent az álláskeresők száma.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.