+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A karsztok világa
2015. augusztus 4. kedd 07:42 - Tapolca
A karsztok világa
Tartalmasabb és színesebb kínálattal várják a látogatóknak a Tapolcai-tavasbarlangban. Az üzemeltető Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság közel háromszáz millió forint uniós támogatásból látogatóközpontot épített. A fejlesztéssel jelentősen növekedett a barlangnál eltölthető idő. A januári átadás óta több mint 55 ezren tekintették meg a barlangot és a látogatóközpontot.

A kúszóbarlang az egyik kedvenc újdonsága a gyerekeknek a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontjában. Amíg az apróságok játszanak, addig szüleik érdekes bemutatókon és tárlatokon keresztül ismerhetik meg a karsztok világát. Géczi Beáta az Alföldről érkezett családjával. Nagyon szeretik a barlangokat, több helyen jártak már,de eddig ez tetszik nekik a legjobban.

A térhatású fotók és egy háromdimenziós mozi segítségével a látogatók maguk is föld alatti felfedező utakon járhatnak. Emellett ősföldrajzi festmények és kövületek engednek bepillantást letűnt korok élővilágába.
A tíz termet magába foglaló látogatóközpontot egy uniós pályázat segítségével valósította meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.

A barlangot nem érintette a fejlesztés, ott a jól bevált csónakos körutazással várják a vendégeket. A mintegy húsz perces evezésen a kristálytiszta víz és a barlangi képződmények varázsolják el a látogatókat.

A közeli Zalaszántóról érkezett harmadmagával Borzai Anita. Most jár először a tavasbarlangban és csónakban is most ült először. Minden téren fantasztikusnak tartja ezt a helyet.

A közel háromszáz millió forint uniós támogatásból megvalósult fejlesztés célja a vonzerő növelése és az igényes programkínálat elérése volt.
Nagy előny, hogy az eddig húsz perces csónakázás kiegészült egy tartalmas családi programmá.

„A csónakázáson túl egy egész családnak, kicsiknek és nagyoknak is élményt nyújtó bemutatóhellyel gazdagodtunk.Az eddigi időszakban egy húsz perces program volt maga a barlang megtekintése és a csónakázás, most az egész program nagyjából egy másfél órás időtartamot ölel fel." - újságolja Bertalan András tárlatvezető.

A látogatóközpont január közepi átadása óta, mintegy 55 ezer látogatót fogadtak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus