+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Családiasan, sok látnivalóval
2015. augusztus 5. szerda 17:30 - Vörs
Családiasan, sok látnivalóval
A híres betlehemen kívül az országos viszonylatban egyedülálló tűzoltómúzeum és a tájház bemutatása mellett a kerékpáros turizmus erősítésére törekednek.

 Deák Tamás polgármester elmondta: hamarosan, augusztus 8-án családi(as) napot rendeznek, melynek keretében főzőversenyt hirdetnek. Az önkormányzat támogatja az alapanyagok megvásárlását, annak érdekében is, hogy minél szélesebb legyen a kínálat.

-A rendezvény tavaly is kiváló hangulatban zajlott, biztosan így lesz ez idén is – tette hozzá. – A családi(as) nap, egyfajta közösségépítő program, azon részt vesznek a Vörsön lakó külföldiek is. A főzőcskézést, s persze a kóstolást, iszogatást követően kötetlen program következik, kulturális műsorral.

Amúgy rengeteg programot szervezünk, s nagy öröm, hogy azokon sokan részt vesznek. A gyermekek mindennapjait is szeretnénk megkönnyíteni, ezért alakítottuk a klubot, ahol szórakozhatnak, sportolhatnak. Úgy gondoljuk, szükség van arra, hogy a lakók és a vendégek megfelelően eltölthessék a szabadidejüket Vörsön. A meglévő értékeinkre szintén figyelünk, a tűzoltómúzeumot éppen most tekintik meg a budapesti szakemberek, akik egyben felmérik az eszközöket, azok állapotát is. Utána együtt döntünk majd a további lehetőségekről.

Vörsön örülnének, ha megvalósulna a kis-balatoni kerékpárút- program. Az ugyanis elérhetőbbé tenné a települést a bringás turisták számára.

-Vörsön rengeteg a látnivaló, ráadásul sokan kerékpároznak is a faluban. Emiatt egyrészt arra törekszünk, hogy biztosítsuk a megfelelő feltételeket, másrészt pedig létrehozzunk egy egyesületet, mely a kerékpárosokat segíti. Gondolkodunk abban, hogy biciklijavító műhelyt is nyitunk. A kerékpárút-hálózat bővítése szintén nagyban növelné a lehetőségeinket. A Vörs-Balatonszentgyörgy távolság (mintegy öt kilométeres szakaszról van szó) kiépítése lehetővé tenné, hogy a kerékpárosok csatlakozzanak a balatonszentgyörgyi, kis-balatoni szakaszra. Ez tervezési stádiumban van, nagyon reméljük, hogy megvalósul.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó