Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Kis horgászok a kikötőben
2015. aug. 7. péntek | Keszthely
Kis horgászok a kikötőben
Maximálisan kiszolgálja a vitorlázókat, családias, s programokat kínál, elsősorban gyermekek számára. Ilyen volt a vitorlás- és a horgásztábor is.

A Keszthelyi Yachtkikötőről van szó, mely a tulajdonosváltás óta folyamatosan épül és szépül. Ráadásul a versenyeken is jól szerepelnek a létesítményhez köthető hajók. Otthonos a hangulat a kikötőben, mindenki teszi a dolgát, mégpedig úgy, hogy ez jól látszik a létesítmény infrastruktúráján, épületein, kiszolgáló helyiségein, füves területein.

A kikötő nyitottá vált, nyugalmát sokan kedvelik, olyanok is, akik nem vitorláznak. A fejlesztések pedig nem álltak le, azok folyamatosak. A tenni akarásnak köszönhetően sikerült szép eredményeket elérni a balatoni megmérettetéseken, a Pünkösdi Regatta és a Kék Szalag versenyen. A sikerek a Lisa és a Fifty-Fifty nevéhez fűződnek.

A Keszthelyi Yacht kikötő jelentős szerepet vállal a gyermekek „képzésében”. A Keszthelyi Televízió Nonprofit Kft-vel közösen – a vitorlás sport megismertetése és megszerettetése, valamint az utánpótlás nevelés érdekében is - például vitorlástábort szerveztek, mely nagy sikerrel zárult. A helyi és környékbeli gyermekek elsajátították a hajózás alapjait. A tapasztalatok jók voltak, a tábornak egészen biztosan lesz folytatása. Arról nem is beszélve, hogy a Keszthelyi Yachtkikötő több tehetséges gyeremek képzését a továbbiakban felvállalja.

A sort folytatva a keszthelyi Matula Horgászüzlettel karöltve gyermek horgásztábort is hirdettek, melynek vezetője, Horváth Csaba elmondta: 8-12 esztendős gyermekek vettek részt a táborban, igyekeztek, hogy az idő nagy részét horgászással töltsék.-Természetesen a gyakorlat volt az elsődleges, ám előadást tartottak például a Vizimentők Országos Szakszolgálatának munkatársai is – tette hozzá. – Délelőtt és délután egyaránt horgásztak a gyermekek, megtanulták az alapokat, azt, hogy miként kell horgot kötni, s melyik hal milyen jellemzőkkel, tulajdonságokkal rendelkezik. Persze a horgászás szabályait is elsajátították. Nem maradt el a strandolás sem, s persze a horgászverseny sem. A gyermekek bizonyították, hogy sokat tanultak. A díjakat Erdei Attila világbajnok horgász adta át, aki úgy véli: „A horgászatban nincsenek titkok, csak nagyon sok apró trükk!”-Fontos, hogy a gyermekek megismerjék a horgászás rejtelmeit, s élvezzék ezt a hobbit. Sokkal jobb, mintha folyamatosan bent, a számítógép előtt ülnének – fogalmazott, elárulva: nemrég érkezett haza Hollandiából, a világbajnokságról, ahol a magyar csapa bronzérmet szerzett. – Mindig örülök, ha ilyen kezdeményezést látok, mint amit itt a Keszthelyi Yachtkikötő és a Matula Horgászüzlet szervezett. Bízom benne, hogy a folytatás nem marad el.

| 2023. ápr. 12. szerda 10:52 | Keszthely
Elkezdődött már a szezon, vannak, akik már birtokba vették a Balaton vizét.
| 2020. okt. 22. csütörtök 19:09 | Keszthely
Nagy figyelmet kell fordítani a hajók téliesítésére is!
| 2020. szep. 11. péntek 17:16 | Keszthely
A dokkban minden apartmanházhoz tartozik egy csónak, valamint 23 vitorlás kikötő is helyet kapott.
| 2020. jan. 30. csütörtök 14:56 | Vonyarcvashegy
A beruházó Országos Vízügyi Főigazgatóság Balatongyörök után, tegnap Vonyarcvashegyen tartott fórumot.
| 2020. jan. 23. csütörtök 19:03 | Balatongyörök
Balatongyörök továbbra is tiltakozik a szolgálati kikötő ellen
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.