+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Érkeznek a tankönyvek
2015. augusztus 12. szerda 17:36 - Keszthely
Érkeznek a tankönyvek
Új rendszer szerint szállítják és osztják a tankönyveket az idei tanévre. A keszthelyi tankerületben múlt hét kedden érkeztek az első szállítmányok, melyek már nem tanulónkénti csomagokba rendeztek. A tankönyveket az átvétel után, szeptember 15-ig kell kifizetni, de idén jelentősen bővült azoknak a köre, akik ingyen vihetik haza könyveiket.

Augusztus 11-én, kedden érkeztek meg a tankönyvek a Vajda János Gimnáziumba. A tornateremben iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákok, barátaik és tanárok rendszerezték a könyveket. Katona Lilla a hetedik és nyolcadik évfolyamot már itt végezte. Most barátnőivel hangolódik a következő tanévre.

Az Éltefa iskolába már a múlt héten leszállította a Posta a könyveket. Az idei évben jelentős változás, hogy nem tanulónkénti csomagokban, hanem tantárgyanként, ömlesztve érkeztek a könyvek és munkafüzetek. Ez a tankönyvfelelősök szerint jobb, mivel az előző rendszernek több hiányossága volt. A tankönyvosztás ebben az intézményben szeptember elsején lesz. Az ekkor adott csekket szeptember 15-ig kell befizetni.

Az összeget készpénzben, az iskolákban is rendezni lehet, de akár át is utalható és lehet fizetni iskolakezdési utalvánnyal is.A tankönyvek kiszállítása augusztus 4-ével kezdődött meg. Augusztus 12-ig a keszthelyi tankerület tizennyolc intézményének kétharmada már megkapta a könyveket. Varga Anikó, a tankerület vezetője azt mondja, hogy eddig rendben zajlott minden és augusztus 25-ig minden hozzájuk tartozó iskola megkapja a könyveket. Az idei évvel bővült az ingyenesség köre: „Az általános iskolákban az első, második, harmadik osztályosok ingyen kapják a tankönyveket, valamint a három és több gyerekesek, a tartósan betegek, illetve a gyermekvédelmi támogatásban részesülők.” - sorolta el Varga Anikó. 

A Klebersbeg Intézményfenntartó keszthelyi tankerületéhez tartozó általános és középiskolákban - beleértve a művészeti iskolákat is – 4807 diák részesül tankkönyvekben a következő tanévre.A tankönyvek átadásának idejét az iskolák a fenntartóikkal közösen határozzák meg: ez tehát iskolánként változhat, de szeptember elejére várható. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus