+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 50 éves az óvoda Gyenesdiáson
2018. október 15. hétfő 14:48 - Gyenesdiás
50 éves az óvoda Gyenesdiáson
Gyenesdiáson a kisgyermekek központjában, az óvodában ünnepeltek. Az óvoda fennállásának 50.évfordulóját. Egykori és mai óvodások és a velük élő óvónők kulturális műsora tette színessé a visszaemlékezésekben gazdag szombat délelőttöt a hat csoportos intézményben.

A Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda óvónőinek kamarakórusa nyitotta meg a jubileumi rendezvényt az óvoda tornatermében. Az 50. évét ünnepli a községben az intézmény. Az 1968-ban 18 kisgyermekkel, meglehetősen szegényes körülmények között indított óvoda négy éven át nyári óvodaként működött. A személyi feltételeket tekintve sem volt szakember, csak az odaadás, ami működtette a gyermekek felügyeletét, foglalkozásait. Az alakulást, s az azt követő éveket az intézményi fejlődést Szalóki Jenő, volt községi vezetőként, mint érintett édesapaként és nagypapaként idézte fel az  ünnepségen. Kiemelvel, hogy az óvoda fejlődése nagyon fontos volt, hiszen egyre több család telepedett le Gyenesdiáson s egyre több kisgyermek született. 

Az ünnepi percekben kisóvodások örvendeztették meg műsorukkal a vendégeket, szüleiket, nagyszüleiket, majd Gál Lajos polgármester mondott köszönetet mindazoknak akik az öt évtized alatt sokat fáradoztak a gyermekek fejlődéséért és az óvoda működéséért. Köszönetet mondott a településnek, a közösség erejének amin létrehozta a  minőségi nevelés szolgáltatását.

"Én nagyon büszke vagyok, hogy ide járhattam óvodába. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a gyerekeim is ide járhattak és innen indulhattak az élet rögös útjain el, és én azt  érzem, hogy igazi közösségnevelő intézményben nevelődtünk, amire nagyon büszkék a gyenesdiásiak. Gyenesdiási lakosként, családbarát önkormányzat vezetőjeként mondhatom azt, hogy a közösségek ereje innen indul el intézményi szintről. Bölcsődétől, óvodától iskolán keresztül. Egy ilyen kiváló munkaközösség szárnyai alatt, mint a gyenesdiási óvoda jelenlegi vezetése is." - emelte ki a polgármester, Gál Lajos.

Az óvoda ma már egy mintául szolgál, bázis intézmény. Akik benne dolgoznak, nap mint nap várják, óvják és fejlesztik a kicsiket, egy nagy családi közösséget alkotnak. 

"2000. január 1-től vagyok az intézmény tagja, nevelőtestületének tagja és mindig büszkén mondtam, hogy nagyon szeretem és nagyon örülök, hogy ide kerültem mert szakmailag ebben az intézményben fejlődtem legtöbbet. Nagyon sok továbbképzés által, ami hasznos anyagot nyújtott ahhoz, hogy a napi tevékenységünkben a kisgyermekeknek olyan élményeket juttassunk, olyan élményekben legyen részük, amiben fejlődnek." - mondta a jelenlegi óvodavezető, Világos Csabáné.

Nem csak a jelenlegi kis óvodások mutatták meg, hogy verssel, tánccal, mondókával minden nap találkoznak, hanem egykori, ma már felnőtt óvodások is érkeztek a jubiláló intézménybe meglepetés műsorral. Az emlékek visszahozták őket a régi csoportszobákba. Vértesaljai László így emlékezett a régi időkre. "Öt testvérem van és mindenki ide járt, tehát a legidősebb bátyám is. Én harmadik vagyok a sorban úgyhogy egy bejáratott hely volt ez számomra. Nagyon sokat játszottunk az udvaron. Ilyen emlékeim vannak. Sajnos az óvodának a belsejéről nagyon nincsenek emlékeim, de már ebben az épületben voltunk és itt az egyik fönti teremben."

Az óvoda jelenleg 6 csoportban 150 férőhellyel működik Gyenesdiáson.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár