+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Napi mozgás az oktatásban
2015. szeptember 11. péntek 08:50 - Keszthely
Napi mozgás az oktatásban
Heti öt testnevelés órában mozognak az általános és középiskolások ettől a tanévtől. Sok helyen gondot jelent a tornaterem hiánya.

2015. szeptember 10. csütörtöki nap. Az Egry József Általános Iskolában több helyszínen tartanak testnevelés órát. Az iskola egyik sportpályáján Némethné Kaszás Judit testnevelő az ötödik osztályosokkal ügyességi feladatsort oldat meg. A gyerekek szemmel láthatóan élvezik a mozgát. Ez természetes, hiszen a nap nagy részét a padban töltik.

Az idei tanévtől már minden osztálynak kötelező a napi testnevelés. 2012. évben még csak az 1. az 5. és a 9. osztályosoknak volt naponta testnevelés órájuk.  Felmenő rendszerben a 2015/16-os tanévre kapcsolódott be a többi osztály. A testnevelő tanárok örülnek a napi órának. Többet mozog  atanuló, nagyobb anyag átadható a tantárgyból - mondják.

Az iskola évfolyamokra  bontott tantervét úgy kellett kialakítani, hogy a megfelelő tananyag öt testnevelés óra keretébe szerepeljen - mondta az intézmény vezetője, Földesi Judit. Az Egry iskola könnyű helyzetben volt, mert egy tornatermen kívűl egy tornaszoba, sportpályák és a volt Nagyváthy iskola csarnoka is rendelkezésre áll az órák megartására.

Keszthelyen és környékén szinte minden oktatási intézmény rendelkezik tornateremmel és sportpálya is biztosítja a mozgás lehetőségét. Azonban az ország számos iskolájában régi, korszerűtlen tornaterem van. Vagy egyáltalán nincs.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
 
Több ezren élvezték a koncerteket és az ünnepi tűzijátékot a Keszthelyi Balaton-parton.
 
13. alkalommal rendeztek Bor- és Csemegeszőlő fesztivált Vonyarcvashegyen.
 
A Festetics-kastélynál tartotta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete Zalai Kenyérünnepét.
 
A keresztény állam és értékek védelme ma is aktuális – hangzott el augusztus 20-án, Keszthelyen.
 
Keszthely és Vonyarcvashegy lovasa is ott lehet a Hősök terén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó