+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Napi mozgás az oktatásban
2015. szeptember 11. péntek 08:50 - Keszthely
Napi mozgás az oktatásban
Heti öt testnevelés órában mozognak az általános és középiskolások ettől a tanévtől. Sok helyen gondot jelent a tornaterem hiánya.

2015. szeptember 10. csütörtöki nap. Az Egry József Általános Iskolában több helyszínen tartanak testnevelés órát. Az iskola egyik sportpályáján Némethné Kaszás Judit testnevelő az ötödik osztályosokkal ügyességi feladatsort oldat meg. A gyerekek szemmel láthatóan élvezik a mozgát. Ez természetes, hiszen a nap nagy részét a padban töltik.

Az idei tanévtől már minden osztálynak kötelező a napi testnevelés. 2012. évben még csak az 1. az 5. és a 9. osztályosoknak volt naponta testnevelés órájuk.  Felmenő rendszerben a 2015/16-os tanévre kapcsolódott be a többi osztály. A testnevelő tanárok örülnek a napi órának. Többet mozog  atanuló, nagyobb anyag átadható a tantárgyból - mondják.

Az iskola évfolyamokra  bontott tantervét úgy kellett kialakítani, hogy a megfelelő tananyag öt testnevelés óra keretébe szerepeljen - mondta az intézmény vezetője, Földesi Judit. Az Egry iskola könnyű helyzetben volt, mert egy tornatermen kívűl egy tornaszoba, sportpályák és a volt Nagyváthy iskola csarnoka is rendelkezésre áll az órák megartására.

Keszthelyen és környékén szinte minden oktatási intézmény rendelkezik tornateremmel és sportpálya is biztosítja a mozgás lehetőségét. Azonban az ország számos iskolájában régi, korszerűtlen tornaterem van. Vagy egyáltalán nincs.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A gimnázium tanulói és tanárai 400 000 forintos adományt vittek az ungvári Drugeth Gimnáziumnak.
 
15 szakon 13 bizottság előtt vizsgázott 147 egyetemista.
 
A Kossuth-díjas festőművész tárlata a Kis Szent Teréz Bazilikában tekinthető meg július 31-ig.
 
Évente akár 10 ezer tojást is elfogyasztanak a ragadozók a területen, ezért indult a kísérlet.
 
Új projekt segíti a fiatalok nyári munkalehetőségeit.
 
A nyertes képeket jótékonysági árverésen vásárolhatták meg az érdeklődők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó