+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Idén befejeződnek a munkálatok a kastélyban
2015. október 21. szerda 16:20 - Keszthely
Idén befejeződnek a munkálatok a kastélyban
Több hónapja tartó nagyszabású fejlesztés zajlik a Helikon Kastélymúzeumba. A beruházás fő célja a keszthelyi Festetics-kastély vonzerejének továbbfejlesztése, a „Festetics-örökség” hatékonyabb kiaknázása, és korszerű fejlesztések, szolgáltatások létrehozása.

Több mint 2 milliárd forintból valósul meg a Helikon Kastélymúzeum felújítása, melynek része a Pálmaház is. A kastély parkjában nem csupán kertépítészeti munkák zajlottak. Új látnivalóként jövőre már a lepkeház és növényház is része lesz a látogatási útvonalnak. A dús, trópusi dzsungel több szinten, fapallós ösvényen és galériahídon lesz megközelíthető. Az épület fűtését korszerű energetikai megoldások biztosítják.

A munkálatok három fő helyszínen zajlanak. A kastély főépületében megújul a főbejárat és környéke, az emeleti kiállítás, a pincében található bormúzeum területe, az irodaszárny, a gazdasági bejárat és a hűtőgépház, valamint az ideiglenes kiállítótér, összesen több mint 1500 négyzetméteren.A projekt egyik legjelentősebb eleme mintegy 1100 millió forintos építési költséggel az egykori Amazon szálló turisztikai hasznosítása, a leromlott műemlék megmentése. A felújított épületben „Főúri utazások kiállítás és Veteránautó Látogatóközpont” címmel új állandó kiállítás kap majd helyet.

Pálinkás Róbert a Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója elmondta: -Mindent be fogunk fejezni az idei évben. December 31-ig van határideje a kivitelezőnek. Addigra el fog készülni az Amazon és a pálmaház is. Maguk a berendezési tárgyak elhelyezése át fog csúszni januárra.

A fejlesztések során kialakuló komplex turisztikai attrakció célja, hogy a jövőben növelje a kastély látogatottságát és 21. századi turisztikai élményt nyújtson a vendégeknek. Pálinkás Róbert úgy véli, a projekt közvetve hozzájárulhat a Keszthelyen és környékén eltölthető tartózkodási idő emeléséhez, így adva további lendületet a térség turizmusának és gazdaságának. A múzeum összes kiállítása látogatható továbbra is a felújítási munkák teljes ideje alatt. Pálinkás Róbert úgy nyilatkozott, hogy a munkálatok 2015 év végéig befejeződnek.

Veress Erzsébet - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár