+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Műhelynapokat tartottak
2015. november 4. szerda 15:52 - Hévíz
Műhelynapokat tartottak
Vendéglátás-idegenforgalmi , fodrász, kozmetikus, szociális és egészségügyi ágazat, valamint építőipari, gépipari szakmákkal ismerkedhettek meg a diákok a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett üzemlátogatásokon. Az ilyen programok nagy segítséget nyújtanak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, hogy testközelből megtapasztalják az egyes szakmák előnyeit hátrányait.

A Kamara előzetes felmérés alapján döntötte el, hogy mely egységeket és azon belül milyen szakmákat mutat be a diákoknak. A tapasztalatok szerint ebben a korban egyre inkább jellemző a tanácstalanság, így ezek a műhelynapok segítséget nyújthatnak a fiataloknak a jövőjüket illetően. A műhelynapon építőipari, szépészeti és műszaki szakmákkal ismerkedtek még a diákok. A céglátogatásokon a Keszthelyi tankerületből a zalaszántói, a rezi, a gyenesdiási és a keszthelyi Család Általános Iskola mintegy 60 tanulója vett részt a kamara partnereinél.

Csiszár Ildikó a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója, úgy véli:  - A vidéki diákok a kétkezi munkák iránt nagyobb érdeklődést mutatnak. Ez alapján próbáljuk tényleg az építőipari szakmákat is picit preferálni a hiányszakmákat is illetve a Balaton és Hévíz jellegéből adódóan az idegenforgalmi szakmákat próbáljuk egy kicsit kulisszatitkokban és háznézőben bemutatni. A diákoknak általában pozitív a visszajelzése és sokan akár a gimnáziumot is meggondolják, hogy mégis inkább egy ilyen jellegű szakmát tanulnának.

A műhelynapot holnap Pályaválasztási kiállítás követi, ahol a még bizonytalan diákok és szüleik is tájékozódhatnak a továbbtanulásról.

Veress Erzsébet - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Véget ért az olimpia Major Veronika számára, a keszthelyi sportlövő a 35. helyen végzett sportpisztolyban
 
Immáron negyedik alkalommal vehetnek részt középiskolások a nyolc napos ingyenes táborban.
 
Idén már 13-an fulladtak bele a Balatonba, a legtöbb esetben segíthetett volna, ha viselik a mellényt.
 
A felsőoktatási képzésben megkezdődött a pótfelvételik időszaka, így a keszthelyi Georgikon Karon is.
 
Lovasprogramokkal, argentin tangó show-val, színházi előadással és koncertekkel is készülnek a szervezők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár