+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szálljunk fel...
2015. december 2. szerda 15:50 - Sármellék
Szálljunk fel...
Ötmilliárd forint juthat a sármelléki Hévíz-Balaton Airport fejlesztésére a jövőben. Ez az összeg abból a 300 milliárd forintból áll rendelkezésre, amit a Balaton, mint üdülőrégió stratégiai fejlesztésére fordítanak 2014-2020 között. Bár az idei évben a reptér forgalma csökkent, a jövőbeni fejlesztésektől növekedést várnak.

Turisztikai szempontból kiemelt fontosságú a Nyugat Balatoni térségben a sármelléki repülőtér. 2014-ben több mint 33 ezer utas vette igénybe a Hévíz-Balaton Airport szolgáltatásait. Egy november 12-én bejelentett kormányrendelet szerint a repülőtérnél 5 milliárd forintot fordítanak fejlesztésekre.

A támogatás jóvoltából az utasok a reptéren, biztonságosabban, jobb körülmények között vehetnék igénybe a szolgáltatásokat. A megvalósításra azonban még várni kell.

A fejlesztés egyik fontos eleme a repülőtér és Sármellék között elhelyezkedő ipari park kialakítása. Mindezeken túl, a tervek között szerepel a reptérhez vezető út rendbetétele, és a kiszolgáló épületek fejlesztése is.

A hévízi önkormányzat 100%-os tulajdonában lévő repteret üzemeltető cég valamint a terület tulajdonosai Sármellék és Zalavár, további egyeztetéseket folytatnak a jövőben arról, hogy a támogatást mire és hogyan lehetne költeni.

Veress Erzsébet - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyiekkel, Keszthelyért kíván dolgozni képviselőtársaival az újdonsült polgármester.
 
A településen negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Lukács Művésztelepet 9 alkotó részvételével.
 
Az ágazatról tartottak konferenciát Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az év első nyolc hónapjában 220 esetben jártak el a halőrök.
 
Megkezdődött a kikötőkben a hajók téliesítése.
 
Négy csapat versenyzett a KÖZGÁZ vándor kupáért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó