+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 2 tonna szaloncukor naponta
2018. november 2. péntek 16:41 - Keszthely
2 tonna szaloncukor naponta
A klasszikus ízű szaloncukrok a legkedveltebbek a vásárlók körében 2018-ban is. A Lissé Édességgyárban már nyár óta készítik az édességet, a gyártás lassan a végéhez közeledik. A keszthelyi gyár termékei a haza áruházláncok mellett külföldi boltok polcain is megtalálhatók. Az idei évben nagyjából 200 tonna szaloncukrot készítenek el az üzemben.

Készül a zselé az egyik legkedveltebb szaloncukorhoz. A keszthelyi édességgyárban már júniusban megkezdték a karácsony elengedhetetlen édességének a gyártását. A folyamat több lépésből áll, először mindig a tölteléket készítik el. Ezek egy futószalagra kerülnek, itt vonják be őket csokoládéval. A vásárlók körében még mindig a jól megszokott ízek a legkedveltebbek.

„Vannak nagyon klasszikus, régi, évek óta kedvelt ízek. A marcipán, az gyakorlatilag verhetetlen, a rumos-kakaós ízesítések azok évről évre visszatérőek, de most például az egyik áruháclánc kérésére almás-fahéjas szaloncukorral mentünk ki a piacra, reméljük, hogy ennek is nagy sikere lesz.” - mondta Tenk Tamás, a Lissé Édességgyár Kft. termelési vezetője.

A zselés tölteléket sorba kell rendezni a futószalagon annak érdekében, hogy mindegyik oldalát érje az olvasztott csokoládé. Ez után a szaloncukrok egy hűtőfolyosón haladnak át, itt szilárdul meg rajtuk a bevonat. Az édességet szemenként csomagolják a cég dolgozói, természetesen ebben is gép segíti őket. A Lissében naponta 2 tonna szaloncukrot gyártanak.

„Az idei megrendelés állomány nagyjából 200 tonna körül van, ezt próbáljuk meg teljesíteni. Nagyon komoly kihívás elé állította ez a céget. Szerintem most érett be az a munka, amivel annak idején Magyar Termék Nagydíjat nyertünk, ez a szaloncukor család, ami közismert, hála a Jóistennek. Én úgy gondolom, hogy most már olyan megrendelés állománnyal bírunk stabilan, amit győzünk kiszolgálni.” - tájékoztatott Faluhelyi Ferenc, a Lissé Édességgyár Kft. ügyvezetője.

A keszthelyi gyártású szaloncukorból kerül külföldre is, többek között Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban is megtalálhatók a polcokon. A Lissében hamarosan véget ér az idei karácsonyra szánt szaloncukor legyártása.

Regman Karola - Keszthelyi TV     

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus