+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mit rejt a Mikulás sapkája?
2015. december 9. szerda 14:19 - Keszthely
Mit rejt a Mikulás sapkája?
Kézműves foglalkozások, versek, mesék, dalok – ezeket kínálj a Balatoni Múzeum az adventi időszakban. Több partnerrel együtt két családi hétvégét is szervezetek az intézménybe. Az elsőt, advent második hétvégéjén rendezték, melyen a Mikulás volt a fókuszban.

Az óvodások és iskolások nagyon élvezték a programot. Így volt ezzel Szabó Márk is, aki örömmel jött el a Balatoni Múzeumba. A gyerekek többsége az Egry József Általános Iskola tanulója. Tanáraiknak köszönhetően gyakori vendégek a Balatoni Múzeumban. Szeretnek az intézménybe jönni, mert színvonalas és érdekes programokat szerveznek. A tanulásban is sokat segítenek a múzeum munkatársai. Kovácsné Bajzik Judit tanárnő nagyon jó véleménnyel van az ilyen programokról és a múzeumról. „Sajnos a mai világunkban a gyerekek leginkább számítógépet használnak, vagy televíziót néznek, így elmarad az a tevékenység, ami fontos a fejlődésükbe, a kézművesedés, a szerepjáték és ezeket a foglalkozásokat itt be tudjuk pótolni a múzeumba. Van tér, van eszköz és vannak partnerek hozzá.” Az Egry József Általános Iskola mellett a Természet Háza és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is csatlakozott a családi délutánhoz. A Mikulás mellett a hideg idő is megérkezett, ezért a nemzeti park munkatársaival a téli madáretetésre készülhettek fel a gyerekek. A program második állomása december 12-én, szombaton lesz. Németh Péter múzeumpedagógus elmondta, hogy az Egry iskolások egy színdarabot fognak előadni a Karácsony témájában. Természetesen akkor már erre az ünnepre fognak készülni. Lesz mézeskalács, különféle ízek és díszeket is fognak készíteni.

 A december 12- ei családi nap természetesen ingyenes és mindenkit szeretettel várnak.  Az Egry iskolások előadását televíziónk gyermekműsora a Hét Szív Virág rögzíti. Ezt december 24-én láthatják kedves nézőink 19 óra előtt. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár