+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Modellautók a sétálóutcán
2018. november 6. kedd 14:19 - Keszthely
Modellautók a sétálóutcán
Versenyautók és triálok száguldoztak a keszthelyi sétálóutcán. A Tapolcai Sportegyesület Modellező Szakosztályának tagjai mutatták be a hobbijukat az érdeklődőknek. A Játékmúzeum udvarán egy akadálypályát is felállítottak, és a bátor vállalkozók a járműveket is kipróbálhatták.

Modellautók mutatkoztak be a keszthelyi sétálóutcán. A tapolcai modellezők saját gyártmányú járműveikkel tartottak bemutatót az érdeklődőknek. Az autócsodák nyár óta vendégeskedtek a keszthelyi Játékmúzeumban, most a kiállítás zárásaként láthatták működés közben a látogatók. Az alapmodelleket a tulajdonosok saját maguk fejlesztik tovább, ehhez már némi gyakorlatra van szükség, de a kezdők számára is szórakoztató lehet ez a hobbi.

„Az autóépítés az sokoldalú, mivel vannak gyári, megvásárolható modellek, amiket tovább lehet fejleszteni, tuingolgatni, viszont nagyon sok, amelyik már a gyári beállításaival is teljesen alkalmas a modellezésre. Tehát akár a kezdőknek is nyugodtan.” - tájékoztatott Tölli Gábor, a Tapolcai Sportegyesület Modellező Szakosztályának elnöke.

A szakosztály elnökének gyermekkori álma volt a modellautók építése, ehhez Tapolcán társakat is talált maga mellé. A modellautók tárháza nagyon széles, a versenyautóktól kezdve a benzinmotoros járművekig minden megtalálható a repertoárban.

A Játékmúzeum udvarán egy akadálypályát is felépítettek, amelyen a legfiatalabbak is már rutinosan kormányozták az autókat. A modellezés az ifjúság körében is népszerű, Nagy András például már az autóépítésben is segédkezik.

„Ezek, mint a triálok, ezek nagyon szuperek, és szeretem ezt a hobbit. Nem is olcsó, de szeretem, és jó.” - tette hozzá a fiatalember.

Az érdeklődők között is sok volt a gyerekes szülő, és olyan fiatalember is akadt, aki szívesen kipróbálta az autóvezetést. Főként a férfiak érdeklődtek a modellezés iránt, sokan csak véletlenül tévedtek be a programra. 

„Szombat délutáni séta volt a gyerekekkel, és láttuk kint a sétálóutcán, hogy kipróbálhatjuk ezeket az autókat, és bejöttünk megnézni, és nagyon izgalmas.” - mondta egy látogató, Dancs Attila.

A modellautók kiállítása idénre bezárta a kapuit Keszthelyen. Azok azonban, akik kíváncsiak erre az izgalmas hobbira, a Tapolcai Sportegyesület Modellező Szakosztályának tagjai szívesen bemutatják a tevékenységüket.

Regman Karola - Keszthelyi TV     

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó