+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Modellautók a sétálóutcán
2018. november 6. kedd 14:19 - Keszthely
Modellautók a sétálóutcán
Versenyautók és triálok száguldoztak a keszthelyi sétálóutcán. A Tapolcai Sportegyesület Modellező Szakosztályának tagjai mutatták be a hobbijukat az érdeklődőknek. A Játékmúzeum udvarán egy akadálypályát is felállítottak, és a bátor vállalkozók a járműveket is kipróbálhatták.

Modellautók mutatkoztak be a keszthelyi sétálóutcán. A tapolcai modellezők saját gyártmányú járműveikkel tartottak bemutatót az érdeklődőknek. Az autócsodák nyár óta vendégeskedtek a keszthelyi Játékmúzeumban, most a kiállítás zárásaként láthatták működés közben a látogatók. Az alapmodelleket a tulajdonosok saját maguk fejlesztik tovább, ehhez már némi gyakorlatra van szükség, de a kezdők számára is szórakoztató lehet ez a hobbi.

„Az autóépítés az sokoldalú, mivel vannak gyári, megvásárolható modellek, amiket tovább lehet fejleszteni, tuingolgatni, viszont nagyon sok, amelyik már a gyári beállításaival is teljesen alkalmas a modellezésre. Tehát akár a kezdőknek is nyugodtan.” - tájékoztatott Tölli Gábor, a Tapolcai Sportegyesület Modellező Szakosztályának elnöke.

A szakosztály elnökének gyermekkori álma volt a modellautók építése, ehhez Tapolcán társakat is talált maga mellé. A modellautók tárháza nagyon széles, a versenyautóktól kezdve a benzinmotoros járművekig minden megtalálható a repertoárban.

A Játékmúzeum udvarán egy akadálypályát is felépítettek, amelyen a legfiatalabbak is már rutinosan kormányozták az autókat. A modellezés az ifjúság körében is népszerű, Nagy András például már az autóépítésben is segédkezik.

„Ezek, mint a triálok, ezek nagyon szuperek, és szeretem ezt a hobbit. Nem is olcsó, de szeretem, és jó.” - tette hozzá a fiatalember.

Az érdeklődők között is sok volt a gyerekes szülő, és olyan fiatalember is akadt, aki szívesen kipróbálta az autóvezetést. Főként a férfiak érdeklődtek a modellezés iránt, sokan csak véletlenül tévedtek be a programra. 

„Szombat délutáni séta volt a gyerekekkel, és láttuk kint a sétálóutcán, hogy kipróbálhatjuk ezeket az autókat, és bejöttünk megnézni, és nagyon izgalmas.” - mondta egy látogató, Dancs Attila.

A modellautók kiállítása idénre bezárta a kapuit Keszthelyen. Azok azonban, akik kíváncsiak erre az izgalmas hobbira, a Tapolcai Sportegyesület Modellező Szakosztályának tagjai szívesen bemutatják a tevékenységüket.

Regman Karola - Keszthelyi TV     

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó