+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ismét jön a hó
2016. január 14. csütörtök 16:11 - Keszthely
Ismét jön a hó
A vártnál keményebb időjárás köszöntött ránk az év elején. Bár télen ebben semmi rendkívüli nincs, a megelőző hetek enyhe időszakát követően ez mindenkit meglepett. A síkosságmentesítést végző cégek keményen állták a sarat, a munkákra szánt anyagok felét felhasználták. Az előrejelzések szerint a hét végén ismét téliesre fordul az idő.

Havas utak, balesetek - ezek a téli évszak sajnálatos velejárói. Sokan dolgoznak azon, hogy ez ne így legyen - mondja Imre Béla, a Magyar Közút megyei szakembere. Az üzemeltetési és fenntartási osztályvezető szerint a hőmérsékleti ingadozások, a változó időjárás a legnagyobb ellenségük.

A havas közutak tisztításához a keszthelyi telepen kilenc kombinált gép áll rendelkezésre. Ehhez szükség esetén további tizenhat járművet kérhetnek, ha a meglévők kevésnek bizonyulnak. Eddig a tervezett mentesítő anyag felét már felhasználták. Zala megyében több, mint ezerhatszáz kilométernyi útszakaszt tart fenn és tisztít télen a Magyar Közút. A keszthelyi üzemmérnökséghez ebből négyszáztizenhat tartozik.

Ötven kilométer azoknak az utaknak a hosszúsága, amit Keszthely városának kell gondoznia. A Gazdasági Ellátó Szervezet idén új anyagot is bevetett a tél ellen. A cég munkatársai az előrejelzések alapján már az év első napján alásózták a városi utakat. Amikor az érkező hó megállt, könnyebben eltakarították azt. Felkészültek a most következő hétvégére is, bár a friss előrejelzések szerint átlagos téli napok jönnek csupán. Az utak takarítása során mindkét cég a forgalmasabb utakat tisztítja elsőként és úgy haladnak a kisebb forgalmúak felé.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó