+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / ÁFA csökkentés és további kedvezmények
2016. május 9. hétfő 06:06 - Keszthely
ÁFA csökkentés és további kedvezmények
Az Adócsökkentés és az Otthonteremtés költségvetése lesz a 2017-es büdzsé – ezt Manninger Jenő, országgyűlési képviselő mondta pénteki sajtótájékoztatóján. A politikus kiemelte az ÁFA csökkentéseket és a családok megélhetését segítő kedvezményeket. A kormány bővíti az életpályaprogramokat, így például az egészségügyi dolgozóknak is magasabb lehet a fizetése.

„Az elmúlt években a gazdaságpolitikának köszönhetően Magyarország stabil lábakon áll.”Manninger Jenő szerint ennek köszönhetően sikerült olyan költségvetést összeállítani a jövő évre, mely minden magyar embernek előrelépési lehetőséget biztosít.A Fidesz országgyűlési képviselője kiemelte, hogy 2017. január 1-től 27-ről 5 százalékra csökken a tej, tojás és baromfi ÁFÁ-ja. E mellett más a turizmust is segítő kedvezmények jönnek, mely nagy hatással lehet Keszthely térségére is.

„Az éttermi szolgáltatások ÁFÁ-ja csökkenhet 18 százalékra első menetben és majd a következő évben és a következő évben tovább csökkenhet 5 százalékra. Ez egy nagyon jelentős előrelépés lehet a szolgáltatásoknál.Ezen kívül tovább folytatódik a családok támogatása és ami nagyon fontos, hogy felsőoktatásban is. Ami nagyon fontos, hogy az egészségügyben is nagyon jelentős előrelépés várható. Ugye folynak a tárgyalások, attól dől el, hogy idén mennyi, de az már biztos, hogy a jövő évi költségvetésbe, amit most tárgyalunk majd a Parlamentbe 167 milliárd van plusz költségként, amelyben 87 milliárd az direkt béremelésekre – az eddigiekhez képest – van előirányozva.” - nyilatkozta a politikus.

Manninger Jenő hozzátette, hogy a fejlesztések döntően EU-s forrásokból valósulnak meg, de a hazai büdzséből is vannak tervek. A térség szempontjából fontos, hogy ígéret van a kormány részéről, hogy a sármelléki reptér üzemeltetésére évi 100 millió forinttal járul hozzá központi költségvetés, de ennek terhére finanszírozzák az M7-es autópályát Zalaegerszeggel összekötő gyorsforgalmi út tervezését is. A leendő R76-os út nyomvonala Fenékpuszta és Hévíz érintésével halad majd.   

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Piac záróként rendezték meg a IX. Burgonyanapot.
 
Irodalmi teadélutánon találkoztak Szurovecz Kittivel olvasói Keszthelyen.
 
980 millió forint támogatást nyerhettek idén azok, akik részt vettek a Hungarikum-pályázatokon.
 
A nemzeti összetartozást jelképező szoborral tisztelegtek Trianon 100. évfordulóján.
 
Szeptember 20-án tartották az elsőáldozást a Ranolder iskola tanulóinak.
 
Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, a természeti örökség része a nemzeti identitásunknak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár