+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sisakot Viselek!
2016. június 2. csütörtök 08:31 - Keszthely
Sisakot Viselek!
6 nap, 25 ország, 120 versenyző, 740 kilométer – ez számokban az idei Tour de Hongrie kerékpáros verseny. Hazánk legnagyobb ilyen sporteseménye most is érinti Keszthelyt. Az első szakasz célállomása lesz a város június 29-én. A versenyt és a biztonságok biciklizést népszerűsítette tagnap a Fő téren a Sisakot Viselek! Túra.

Motoros felvezetéssel érkezett meg a Fő térre a Sisakot Viselek! Túra. A tíz kerékpáros a Tour de Hongrie első két szakaszának útvonalán a kerékpársport értékeire és a fejvédő viselésének fontosságára hívta fel a figyelmet. A keszthelyi Kalotsa Gergely már tavaly is részt vett ezen a túrán. Úgy véli, nagyon fontos üzenete van ennek a kerékpározásnak:      „A biztonságos kerékpározás az egyik legfontosabb dolog, hiszen évről-évre egyre többen ülnek nyeregbe és az hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy sisakot viseljünk és biztonságosan tekerjünk, óriási jelentőségű.”

A befutót követően látványos trükkökkel szórakoztatták az iskolásokat a Hege Show tagjai. Hegedüs László, többszörös magyar triál bajnok és társa, Takács Zoltán a földön fekvő gyerekek felett, vagy a magasban kápráztatta el a közönséget. Rámpáról rámpára ugrottak, mindezt úgy, hogy nem tették le a lábukat. Volt, hogy egykeréken hajtották végre a mutatványokat.

„Biztos profinak kell lenni az embernek. Azért mindenki nem tudná megcsinálni. Éppen beszélgettünk a Botival, hogy ő nem tudná megcsinálni, hiába biciklizik. Ugye?”  - vélekedik az iskolás Pandúr Miklós, miközben barátja  Nagy Btond helyesel. 

Minden a kerékpározásról szólt a Sisakot Viselek! programon. A rendezvény a biztonságos közlekedés fontossága mellett a Tour de Hongrie népszerűsítését szolgálta. Hazánk legnagyobb kerékpáros versenyét tíz év kihagyás után tavaly élesztették újra. A viadal nemzetközi szinten is magasan jegyzett.

„Sokat elárul az, hogy a tavalyi Tour de Hongrie olimpiai kvalifikációs verseny is volt, ha tavaly Lovassy Krisztián megnyerte volna a Tour de Hongriet, akkor lenne olimpiai kvótánk most Rióba. Sajnos nincsen, nem így sült el, de jól mutatja az eseménynek az értékét, hogy miért is jön ide nagyon sok, több mint húsz országból versenyző.”   - nyilatkozta Eisenkrammer Károly, főszervező. 

A Tour de Hongrie június 28-án rajtol egy előfutammal Szombathelyen, másnap Fertődről Keszthelyre fut be a 25 ország 120 versenyzője. A hat napos verseny Keszthely után Kaposvár, Siófok, Cegléd, Gyöngyös és a Kékestető érintése után ér célba Budapesten július 3-án.

A tavalyi év sikerein felbuzdulva idén is célállomás lesz Keszthely - mondta el a versenyt beharangozó sajtótájékoztatón Ruzsics Ferenc polgármester. A város számára a Tour de Hongrie is egy jó lehetőség Keszthely hírének öregbítésére és a kerékpározás népszerűsítésére.

„Fontos azért is számunkra, hogy a kerékpáros sportot az itteni fiatalokkal megkedveltessük és egy új sportág honosodjon meg Keszthelyen, hiszen ennek már van előzménye az ötvenes években már volt itt Keszthelyen elég jelentős kerékpáros sport. Szeretnénk, hogy ebben a sportban is újra kiválóságok növekedhetnének fel a keszthelyi fiatalok között.” - mondta el Ruzsics Ferenc. 

A keszthelyi befutó tavaly a Fő téren volt. A biztonság érdekében idén a Lehel utca, Zsidi út, Szalasztó utca útvonalon futnak be kerékpárosok a Kastély utcába.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár