+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Észt győzelem a Tour de Hongrie keszthelyi szakaszán
2016. június 30. csütörtök 16:50 - Keszthely
Észt győzelem a Tour de Hongrie keszthelyi szakaszán
Az észt bajnok, Mihkel Raim (ejtsd: Rájm) nyerte az idei Tour de Hongrie első szakaszát, amelyet két kastély, a fertődi Esterházy-kastély és a keszthelyi Festetics-kastély között rendeztek meg. A tegnapi keszthelyi befutó előtt amatőr körversenyt is rendeztek a városban, ma pedig a Fő térről startolt el a majdnem 100 fős mezőny.

Amatőr országúti verseny előzte meg a Tor de Hongrie első szakaszának befutóját. 25 kerékpáros vágott neki a kastélytól induló 1,5 kilométeres körnek, melyet tizenkétszer kellett teljesíteniük. A Criterium Castellum névre keresztelt amatőr futam izgalmas befutót hozott.

A profi mezőny beérkezéséig kerékpáros bemutatókkal szórakoztatták a közönséget. A tervezett finissel egy időben, 17 óra után 7 perccel meg is érkezett a Szalasztó utca irányából a mezőny, élén az észt Mihkel Raimmal. A második helyen az ukrán Polivoda, a harmadikon pedig a norvég Gjolberg futott be, a legjobb magyar ezen a napon Molnár István lett a 12. helyen. Természetesen a szurkolók elsősorban érte és az öt magyar gárda tagjaiért szorítottak.

Az embert próbáló táv a fertődi kastélytól indult és a keszthelyi Festetics kastélynál ért véget. A pódiumon elsőként ennek a szakasznak a dobogósaihoz kerültek ez érmek. Ezt követően osztották ki a különböző versenyszámok éllovasai közt a megkülönböztető pólókat. Az egyéni összetett viadal vezetőjének járó sárgát a keszthelyi szakaszt is megnyerő Mihkel Raim öltötte magára, a zöld felső a legjobb sprinteré, a pirosat pedig a hegyi pontverseny vezetője vehette át L. Simon László államtitkártól.

A verseny főszervezője, Eisenkrammer Károly így értékelte az első szakaszt: „Nagyon kemény verseny volt, úgy számoltuk, hogy 44-46-os átlagot mennek, ha gyorsak lesznek. 46 km/órás átlagot mentek, tehát a leggyorsabb verzió jött be. Nagyon kemény csata volt, jól mutatja ezt, hogy a mezőny szétszakadt a verseny közben több mezőnyre is, több csoport is elment a nagy mezőnytől. Nem volt magyar győzelem ma, de hát van még négy szakasz hátra, reméljük, hogy lesznek magyar sikerek még az ez évi Tour de Hongrie-n.”

A szerdai befutó után csütörtökön már a Fő téren gyülekeztek a kerékpárosok. Aláírásukkal jelezték, hogy továbbra is versenyben vannak. Az első szakasz győztese, az izraeli Cycling Academy csapatának a tagja szeretne társaival ez élen maradni. 

"Fontos, hogy megőrizzük a csapattal a sárga pólót holnapra is. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű, de megpróbáljuk. Úgy gondolom, hogy agresszívan kell kerékpároznunk." – mondta az észt bajnok, Mihklel Raim.

Lassúrajttal indult el a Keszthely és Siófok közti második szakasz. A 164 kilométeres táv Balatonszentgyörgy, Mesztegnyő, Kaposvár kitérővel kanyarodott vissza Balatonföldvárhoz a siófoki finis előtt.  A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség sorozatában szereplő Tour de Hongrie 95 fős mezőnye hat nap alatt 740 kilométert tesz meg a július 3-i budapesti befutóig.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár