+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "Én mindig szerelő akartam lenni"
2016. augusztus 15. hétfő 17:08 - Keszthely
"Én mindig szerelő akartam lenni"
Nyolcvan éves és ma is aktívan dolgozik Kálóczy Lajos, keszthelyi autóvillamossági műszerész. A negyvenhat éve dolgozó mester kezdetben még Zsigulikat szerelt, ma már a legmodernebb autókkal is könnyen boldogul. Az elmúlt évtizedekben és ma is a tisztességes munkára törekszik a szakember. Az aranykoszorús mester megbecsült tagja a Keszthelyi Ipartestületnek is.

Vasárnap ünnepelte 80. születésnapját Kálóczy Lajos, a város talán legismertebb autóvillamossági műszerésze. A mestert már gyerekkorában is érdekelte a szerelés, akkor azonban még csak bicikliket bütykölt. 1970-ben nyitotta meg a műhelyét Keszthelyen, azóta már kialakult egy törzsvendég kör, akik szívesen hordják a legmodernebb autókat is a szakemberhez.    

„Én régebben egy maszek autószerelőnél tanultam, és ott mindig az volt a cél, hogy becsületes munkát végezni és szelíd árakkal, úgy, hogy a vendég mindig meg legyen elégedve, és ez bennem maradt, és én ehhez tartom magam.” - mesélte Kálóczy Lajos.

Kálóczy Lajos még ma is aktívan dolgozik, minden reggel 8 órakor bent van a műhelyben a munkatársaival együtt. Azt mondja, számára a munka egyfajta terápia, de már jövőre nézve is szőtt terveket. 30 éves fia, Dávid, és a kollégája viszi majd tovább a vállalkozást, és öregbíti az aranykoszorús mester hírnevét. 

A szakember 1975 óta tagja a Keszthelyi Ipartestületnek, mely aranykoszorúval is elismerte a mester munkáját. 40 éves működése után az iparosok aranygyűrűjét is megkapta Kálóczy Lajos.Nádler József, a Keszthelyi Ipartestület elnöke reméli, az ötven éves évfordulón a gyémántgyűrűvel is köszönthetik a műszerészt.    

„Büszkék vagyunk arra, hogy egyrészt ipartestületi tagunk immár 41 éve a Kálóczy úr, autóvillamossági műszerész. Mindig jó visszajelzések jöttek az ő munkájáról, ezt nagyon sok elismeréssel is részesítette akár az Ipartestületek Országos Szövetsége, akár a Keszthelyi Ipartestület. Ő mindig szeret háttérben maradni, nem szeret az első sorban lenni, de bármikor, bármivel fordultunk hozzá, hogy segítsen, akár az iparos társait, akár az Ipartestületet, ő mindig készséggel állt rendelkezésre.” - méltatta a mestert Nádler József, a Keszthelyi Ipartestület elnöke.

Nádler József szerint a városnak is nagy büszkeség az ilyen iparos, hiszen ma már egyre kevesebb a jó és megbízható szakember. Szerinte a titok az, hogy az ember szeresse azt, amit csinál, és a nehéz időkben se adja fel a szakmáját. Kálóczy Lajosnak emellett az lehet a másik titka, hogy az évek során mindig fejlesztette a műhelyt, és igyekezett haladni a korral.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó