+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közel százan sakkoznak
2016. augusztus 24. szerda 16:18 - Keszthely
Közel százan sakkoznak
A keszthelyi Vendéglátóipari Szakközépiskola adott otthont idén is a 35. Nemzetközi Sakkverseny és a 6. Dr. Hévizi László Emlékversenynek. A megmérettetés leginkább a középmezőnyben sakkozóknak szól, azonban több kiemelt játékos is részt vesz a sporteseményen. A verseny 9 fordulós, eredmények augusztus 28-án lesznek.

Több, mint 90 résztvevővel vette kezdetét a 35. Nemzetközi Sakkverseny és a 6. Dr. Hévizi László Emlékverseny Keszthelyen. A sakkozásnak már hagyománya van a városban, a megmérettetést pedig idén is a Keszthelyi Spartacus SK szervezi. A résztvevők között sok a fiatal, de olyan is akad, aki már 20 éve visszajáró versenyző.     

„Tíz-tizenegy éve sakkozom, és szerintem ez a negyedik alkalom itt a keszthelyi versenyen.” - mondta az egyik sakkozó, Grimm Dániel.

„Amíg a Szalai Pista barátom ezt a versenyt szervezi, rendezi, addig mindig itt fogok játszani. Egyébként a Vasasban játszom, éppen ma 59 éve.” - fogadkozott Káposztás Miklós, aki húsz éve játszik Keszthelyen.

A verseny idén is 8 napig tart, és ez idő alatt 9 fordulót játszanak a játékosok. Egy játszmára 90 perc áll rendelkezésre játékosonként, kapnak még harminc percet a befejezésre, valamint 30 másodperc bónuszidő is kérhető. Az első 8 helyezettet díjazzák, az első helyért 50 000, míg a 7-8. helyért 5 000 forintos jutalom jár. A 35. éve zajló verseny évről évre egyre népszerűbb.           

Ez a verseny, ami 35 éve már zajlik, régebben kisebb, először körversenyes formában, 11-envoltak, 11 fordulós körmérkőzések, majd egyre jobban kiterjedt, hiszen volt, amikor 40 résztvevő, 60 résztvevő volt, most már elkerültük a 90-et, közeledünk a százhoz.” - tájékoztatott Szalai István, a verseny főszervezője.

A verseny előtt Horváth Tamás, a Magyar Sakkszövetség alelnöke ismertette a szabályokat, a résztvevőket pedig Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármester köszöntötte. A város első embere elmondta, reméli, hogy a versenynek még sokáig otthont adhat a Vendéglátóipari Szakközépiskola, és a város pedig anyagilag is tudja támogatni a sporteseményt.

„Keszthelynek jó hírét viszik ezek a szereplő sportolók, meg vannak elégedve, hiszen visszatérő arcokkal találkozhatom évről évre, és annak is örülök, hogy új arcokat is láthattunk.” - a polgármester.

A jelentkezők zömében Magyarország településeiről kerültnk ki, azonban több külföldi, zömében német és osztrák résztvevő is megméretteti magát. A legfiatalabb versenyző 9, míg a legidősebb 83 éves.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár