+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fényfestés, kisvasút és bővített programkínálat a keszthelyi adventen
2018. november 30. péntek 13:59 - Keszthely
Fényfestés, kisvasút és bővített programkínálat a keszthelyi adventen
Fényfestéssel, kisvasúttal, különleges adventi koszorúval és bővített programkínálattal várják a vendégeket a keszthelyi advent idején. A Fő téren már szombatonként is lesznek koncertek, de a város több intézménye is színvonalas rendezvényekkel készült. A vásározók pedig egészen január 6-ig várják a vendégeket. Vasárnap 17 órakor lesz az első adventi gyertyagyújtás.

Már a hét elején elkezdték a készülődést a Fő téren. Az adventi forgatagban szokás szerint borházak, lángosos, és vásárosok várják a vendégeket. A vállalkozók csütörtöktől vasárnapig megfelelő időjárás esetén biztosan nyitva lesznek, de kellő forgalom esetén a hét többi napján is várják az érdeklődőket. Az idei évben fedett színpad alatt zajlanak majd a koncertek, így kevésbe lesznek kiszolgáltatva a fellépők az időjárás viszontagságainak. A keszthelyi programhoz idén a Balaton Fejlesztési Tanács is hozzájárult.

„Így szombat esténként is vannak már programok. minden vasárnap gyerekprogrammal kezdünk két helyszínen is. Aki fázik, bejöhet a színházba és a gyerekeknek is van egy játszóház és kinn is vannak játszóházak, vannak gyerekprodukciók is a színpadon és utána természetesen a gyertyagyújtás 5 órakor, ahogy hagyományosan szokott lenni, csak ugye már tavaly is átköltöztünk a Fő térre, tehát ott lesz a gyertyagyújtás és utána program benn a színházban és program kinn a színpadnál” - nyilatkozta Csengei Ágota, a szervező Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója. 

A díszvilágítás kiépítése is megtörtént. Idén is lesz a városháza és a gimnázium között fénymennyezet, illetve a sétálóutca és a Fő tér is ünnepi fényekbe fog öltözni. A díszvilágítás vasárnap az adventi koszorú első gyertyájával együtt gyúl majd fel. Több újdonsággal is készültek a szervezők. Kisvasút fog közlekedni a szökőkút melletti területen. Az elektromos mozdony mellett egy gőzhajtású masina is köröz majd. A kisvasutat díjfizetés ellenében lehet majd használni. Az épületeket fényfestéssel teszik majd hangulatosabbá. Már elkészült a tűzifából épült adventi koszorú. A város polgármesterének kezdeményezésére készült építmény egyszerre szimbolizálja a keresztény értékek melletti kiállást és a jótékonysági szándékot. A 12 méter átmérőjű adventi koszorú első gyertyáját Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek gyújtja meg.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Nem értik a méhészek, hogy hová tűnnek el a méhek télen.
 
Új alapokra helyezik az oktatást Reziben.
 
Elindult az iskola bővítése, idén pedig megújul az egészségház és kivágják a beteg tujákat is.
 
A két elkövetőt a keszthelyi rendőrök elfogták.
 
A gyenesdiási iskola felújítása miatt ideiglenesen három helyszínen helyezték el a diákokat.
 
Vince napjához kapcsolódva, ötödik alkalommal várták az érdeklődőket a várvölgyi borosgazdák.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár