+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Távoli vidékek vonzásában
2016. szeptember 28. szerda 17:46 - Keszthely
Távoli vidékek vonzásában
Az alázat, az akaraterő és a munkabírás az a három legfontosabb tulajdonság, amire egy pincérnek szüksége van, ha luxushajón vállal munkát. Ennek a munkának a szépségeiről és az árnyoldalairól is beszélt Rima Péter a VSZK-ban tartott rendhagyó tanórán. A szállodaigazgató 17 éve járja a világot, így a keszthelyi diákok első kézből kaphattak információt a luxushajók világáról.

2-3000 fős óceánjáró hajókon kezdte, ma pedig már egy ötcsillagos úszó hotel igazgatója Rima Péter, aki a hajópincérkedésről tartott előadást a keszthelyi VSZK-ban. A rendhagyó tanórán leginkább a végzősök vettek részt, akik közül többen jelenleg is a vendéglátásban dolgoznak. A diákokat a kiemelkedő fizetés mellett a megszerezhető tapasztalat is motiválja, az előadáson pedig hasznos információkat kaptak arra vonatkozóan, hogy mire számítsanak egy úszó luxushotel pincéreként.

„Igazából nagyon tetszett, nagyon sok mindent megtudtam róla, én is tervezem, hogy a jövőben elkezdem ezt a pályát. Szeretnék én is vagy egy folyami hajón kezdeni, vagy esetleg így, hogyha lehetséges lesz. Igazából, amit tudnunk kellett, az alapokat, meg ami fontos volt, mindent hallottunk, és szerintem nagyon jó volt az előadás.” - mondta az iskola egyik tanulója, Pintér Dániel.

Rima Péter 17 évvel ezelőtt Tahitiről indult útnak, mint segédpincér. Döntésében szerepet játszott a kihívást jelentő munka, a kiemelkedő fizetés és a világ megismerésének lehetősége. A szállodaigazgató szerint ma, amikor a fiatalok nagy százaléka vállal külföldön munkát, lényeges, hogy olyan munkahelyet találjanak, ahol kiemelkedő tapasztalatokat szerezhetnek. Erre kiválóan alkalmas egy óceánjáró hajó, ahol a szakmai fogások mellett, precizitást, önfegyelmet és csapatmunkát is tanulnak a dolgozók.        

„A vendéglátói tapasztalatokat tudnám előtérbe helyezni. Egy igazi ötcsillagos, igazi fine dining vendéglátás az, amit az ember kint megtanul óriási munkabírás mellett. Ami még szerintem pozitív egy ilyen munkában az az, hogy az ember igazán megismeri önmagát, hiszen messze a családtól, messze a hazájától, és óriási nyomás alatt kell a legjobbat kihozni magából.” - mesélte a szállodaigazgató.

Az előadáson hangsúlyozta, ehhez a munkához az angol vagy német nyelv ismerete elengedhetetlen, de az alázat, az akaraterő és a munkabírás is nagyon fontos. Arra is kitért, hogy ugyan heti hét napot kell dolgozni rendkívül feszített munkatempóban, azért a pihenésre és a világ felfedezésére is marad idő.  

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó