+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adventi dallamok
2016. december 13. kedd 13:32 - Cserszegtomaj
Adventi dallamok
Ismét énekszótól volt hangos a cserszegtomaji tornacsarnok ezüstvasárnapon. 11. alkalommal szervezett ugyanis Adventi Kórustalálkozót t a helyi Tátika Népdalkör, ahol nem csak a környékbeli dalkörök, hanem zenészek is részt vettek. A 11 fellépő közül a Várvölgyi Nőklub és a Zalavári Cirill-Metód Tagiskola kisgyermekkórusa is először mutatkozott be a településen.

Helyi és környékbeli kórusok és egy énekelni szerető, hattagú család részvételével rendezték meg a kórustalálkozót. A rendezvényt azért hívta életre a Tátika Népdalkör, hogy viszonozhassák a sok-sok környékbeli meghívást, és Cserszegtomajon is meghonosítsanak egy jó hangulatú rendezvényt. A program évről évre egyre népszerűbb, a fellépők sora is mindig bővül, és vannak olyanok is, akik rendszeres résztvevők.

„Rendszeresen eljövünk ide, és nagy örömmel. Ide különösen az adventi és a karácsonyi dalokkal kell, hogy készüljünk. Kevesebben lettünk, ezért a hangunkat valahogy fel kellene doppingolni, és ezért igyekeztünk valaki olyat, aki kísér minket. Most egy kedves ismerősünkre esett a választás, Reizner László, aki igazából nem gitáros, hanem egy zongorista, úgyhogy ő volt az, aki kísért minket.” - mondta Borbélyné Németh Zsuzsanna, a cserszegtomaji Gyöngyös Népdalkör vezetője.

A kórusok mellett zenészek is színesítették a programot, Zádori Angelika fuvolajátékával varázsolta el a közönséget. A rendezvényre többek között Reziből, Sármellékről, Várvölgyről és Balatonkeresztúrról is érkeztek fellépők, és a zalavári kisgyermekkórus is bemutatkozott. A találkozó létrehozásának ötletét Cserszegtomaj önkormányzata is felkarolta és támogatja.         

„Minden évben szeretnénk megrendezni, és ehhez nagyon nagy segítséget kapunk Cserszegtomaj község önkormányzatától. Minden évben támogat bennünket nem csak erkölcsileg, hanem anyagilag is, és ebből tudjuk megszervezni, az önkormányzat segítségével ezt a kórustalálkozót. Továbbra is nagyon szeretnénk ezt folytatni.” - tájékoztatott Koroncz Katalin, a kórustalálkozó főszervezője.

A szervezők remélik, évről-évre több kórust tudnak megmozgatni, hogy együtt énekelve, közösen készülhessenek a karácsonyra. A jó hangulatú rendezvényen idén is részt vett több település polgármestere és számos érdeklődő is, akik a fellépőkkel együtt dúdolták az ünnepi dallamokat.              

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó