+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Minden rászorulónak legyen meleg kabátja
2017. január 11. szerda 11:17 - Keszthely
Minden rászorulónak legyen meleg kabátja
Keszthelyen is útjára indult a Szabadfogas akció. Jelenleg két helyszínen, a Vöröskeresztnél és a Balaton Színház előtt állították fel a fogasokat, ahonnan bárki leakaszthat egy kabátot, akinek szüksége van rá. A kezdeményezés a Facebookon indult, és ma már országszerte bukkannak fel a kabáttal teli fogasok.

Nagy népszerűségnek örvend a keszthelyi Vöröskereszt irodája előtt két napja felállított ruhafogas. Az első ruhákat az iroda munkatársai helyezték ki, de azóta több segíteni akaró is hozott kabátot a fogasra. A rászorulók is nagyon örülnek a Szabadfogas akciónak, és nagyon sokat jelent számukra a kezdeményezés.      

„Szívesen elfogadjuk, nagyon szépen köszönjük. Jó meleg, most itt a tél.” - mondta az egyik rászoruló, Sárközi Dénes.

„Mindig fázok, reumás vagyok, és jó, hogy ingyen kapok. Itt mindenki aranyos, kedves, a rászorulóknak adnak, ingyen is.” - méltatta az akciót Verebélyi Lászlóné.

Az akció célja, hogy az extrém hidegben senki se fázzon. A fogasra bárki vihet kabátot, akinek lehetősége van rá, és úgy érzi, hogy szeretne segíteni. A kabátok mellett egyéb meleg ruhaneműket és cipőket is ki lehet helyezni. A keszthelyi Vöröskereszt nagyon szívesen csatlakozott a budapesti kezdeményezéshez.   

„Mi úgy gondoljuk, hogy 2013 óta itt Keszthelyen működik az Adománycentrum a Vöröskereszt keretében. Ide jönnek a rászorulók rendszeresen, ingyenes osztásunk van, illetve az Adománycentrumban adományként lehet vásárolni. Úgy gondoltuk, hogy ide jönnek olyan emberek, akiknek szükségük van ebben a mínusz 15-20 fokban a plusz meleg kabátra, meleg kabátra, és ezért úgy gondoltuk, hogy ezt munkaidőben, hétfőtől péntekig 8-tól 16 óráig itt kirakjuk.” - tájékoztatott Kapcsándy Mária, az Országos Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének vezetője.

A városban nem csak a Vöröskeresztnél, de a Balaton Színház előtt is kihelyeztek egy ruhafogast az önkéntesek. A Szabadfogasok mindaddig a helyükön maradnak, amíg az időjárás ezt indokolja.           

Regman Karola - Keszthelyi TV               

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
 
A hétvégén hidat és buszmegállókat avatták, valamint átadták a felújított óvoda udvart is.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó