+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Valós-e a rezsicsökkentés?
2017. január 16. hétfő 13:50 - Keszthely
Valós-e a rezsicsökkentés?
Cáfolja a DK a kormánynak azt az állítását, miszerint megnyerték a rezsicsökkentési harcot. Kovács Viktória keszthelyi választókerületi elnök erre olyan példákkal szolgált, mint a hulladékszállítás központosítása miatti díjemelkedés, a Szociális Tűzifa Programban adható összeg csökkentése, vagy a társasházi reklámfelületek megadóztatása.

A Demokratikus Koalíció úgy véli, az elmúlt időszak intézkedései a jövőben több terhet rónak a lakosságra és az önkormányzatokra is. Kovács Viktória szerint jó példa erre a hulladékszállítás reformja, ahol jelenleg a munkát végző cég a bevétel 40 százalékától esik el, így nagyon nehéz helyzetbe kerül. A keszthelyi önkormányzatnak az intézkedés nyomán közel 80 millió forinttal kell kiegészíteni a társaság bevételét – mondta el a politikus.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy ez a hulladékszállítási törvény, amiről már több, mint egy éve beszélünk folyamatosan, én magam is többször, ez rendkívül rossz. Ezt egyszerűen vissza kellene vonni. Aki helyben a szolgáltató, aki a munkát végzi, annak fizessék meg a helyiek a szolgáltatás ellentételezését. Ugyanis ezt a 40 százalékot a központi, a budapesti holding lenyeli. Pusztán postázási költség. 40 százalék megy el postázási és adminisztratív költségekre. A tényleges munkavégzés pedig itt folyik.” - hívta fel a figyelmet Kovács Viktória.

Kovács Viktória azt állítja, január elsejétől a kormány adóterhet ró azokra a cégekre, akik a társasházak oldalán bérelhető reklámfelületeken hirdetnek. Szerinte ezáltal például a keszthelyi kilenc emeletes társasház 126 ezer forint bevételtől eshet el.     

„Ez úgy működik, hogy a hirdetőknek kell befizetnie ezt az adót, viszont ez kiesik a lakók által is befizetett közös költség közös büdzséjéből. Tehát ezt mindenképpen valakinek meg kell fizetnie, hiszen a társasháznak a közös költségei azok fix összeget képviselnek. Tehát ez mindenképpen a lakókat fogja a továbbiakban terhelni. Erre nincsen semmilyen állami támogatás, pályázati rész, ez egy adó. Ez egy új adó, amit december közepén vezettek be.” - tájékoztatott a politikus.

A választókerületi elnök a jövőben Horváth Terézzel, Keszthely város jegyzőjével tárgyalni kíván arról, hogy az önkormányzat hogyan kívánja megadóztatni a reklámfelületeket. Állítása szerint van ugyanis lehetőség arra, hogy az egy helyrajzi számon lévő üzletek közösen viseljék a hirdetés adóterheit. Kovács Viktória szerint a kormány új intézkedési felháborítják a keszthelyi lakosságot.               

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Piac záróként rendezték meg a IX. Burgonyanapot.
 
Irodalmi teadélutánon találkoztak Szurovecz Kittivel olvasói Keszthelyen.
 
980 millió forint támogatást nyerhettek idén azok, akik részt vettek a Hungarikum-pályázatokon.
 
A nemzeti összetartozást jelképező szoborral tisztelegtek Trianon 100. évfordulóján.
 
Szeptember 20-án tartották az elsőáldozást a Ranolder iskola tanulóinak.
 
Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, a természeti örökség része a nemzeti identitásunknak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár