+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felgyúlt az öröm lángja
2018. december 17. hétfő 15:01 - Keszthely
Felgyúlt az öröm lángja
A keresztény értékeink mindennél gazdagabbá tesznek bennünket és mindennél fontosabbak – hangzott a keszthelyi gyertyagyújtáson. Az ünnepségen kiderült, hogy advent negyedik vasárnapjára ezúttal is megérkezik majd Keszthelyre a betlehemi láng. Ezen a hétvégén sem maradt színvonalas koncert nélkül a keszthelyi közönség.

Isten hírnőkéről énekeltek a Vajda János Gimnázium tanulói. Ünnepi műsorukat népes közönség figyelte advent harmadik vasárnapján.  A keresztény értékek mellett a keresztény jelképekről szólt ünnepi gondolataiban a Somogy–Zalai Evangélikus Egyházmegye esperese. Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna hangsúlyozta, hogy a keresztre, az adventi koszorúra, a keresztény jelképekre ugyanolyan külsőségként tekintenek a legtöbben, mint az ünnepi díszekre, pedig sokkal többek annál. 

„Sokkal inkább az Isten azért adj elénk, hogy jelekké legyenek, olyan jellé, hogy amire rátekintünk, akkor átgondoljuk azt, hogy vajon ki az, mi az amin igazán nyugszik az életünk. Van-e olyan biztos talaj a lábunk alatt, amelybe kapaszkodhatunk és a gyökereinket bele ereszthetjük, hogy mindig visszatérve oda, újra és újra erőt, vigasztalást tudjunk meríteni, hogy hitet tudjunk találni akkor, amikor kételkednénk,a mikro talán számtalan gonddal és nehézséggel küzdünk az örömök és az áldások megtapasztalása mellett” - mondta el Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna.

Az adventi gondolatokat követően felgyúlt a város koszorúján a harmadik, örömöt szimbolizáló gyertya lángja. A lelkünk melege program keretében, tűzifából épült monumentális koszurún is felgyúlt a soron következő szimbolikus gyertya. A város polgármestere, Ruzsics Ferenc megköszönte az eddigi adományokat. A rászorulóknak szánt fa aprításához és szállításához még várják a segítséget.Az ünnepségen elhangzott, hogy advent negyedik vasárnapján ismét elhozzák a betlehemi lángot, így Krisztus szülőhelyének világosságát bárki hazaviheti a saját otthonába.

Idén sem maradhatott el a keszthelyi advent orgonahangverseny nélkül. Záborszky Péter ezúttal a zongora mellett vonós és ütős kísérettel színesítette koncertjét. A fiatalembernek ez volt a tízedik keszthelyi koncertje. Eleinte csak orgonával, később pedig már énekkel is elkápráztatta közönségét a Londonban tanuló fiatalember.

„Ez egy karácsonyi örömzenélés kell, hogy legyen ez a keszthelyi koncert. Teljesen más, hogyha Londonban kiállok egy templomban és ott mindenki csak klasszikus dalokat vár tőlem zongorakísérettel, azt nyilván nem lehet hozni ide ilyen sokat, de azért próbálom megmutatni azt is, hogy mivel foglalkozom az évnek nagy részében” - nyilatkozta az énekes-orgonista.    

Az ingyenes koncertet teltházas közönség hallgatta meg a Balaton Színházban.  

 

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó