+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Segítség a vállalkozóknak
2017. február 24. péntek 13:30 - Gyenesdiás
Segítség a vállalkozóknak
A jelenleg futó pályázatok 60%-a érinti a kis- és középvállalkozásokat. Ezekről a projektekről, valamint a sikeres pályázatok feltételeiről hallgathattak előadást a vállalkozók Gyenesdiáson. Bemutatkozott a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, és szó volt a Vidékfejlesztési Program aktuális támogatási lehetőségeiről is.

Vállalkozókat vártak a gyenesdiási Községházára szerdán, ahol az aktuális pályázati lehetőségekről  tartottak információs délutánt. A vállalkozók számára fontosak ezek a programok, hiszen itt nem csak az aktuális projektekről tájékozódhattak, hanem a sikeres pályázatot segítő lehetőségekről is.                                                                  

„Mi 25 éve szőnyeg és lakástextil áruházat üzemeltetünk itt a régióban. Sok pályázati lehetőség van a környékben. Az üzletünket szeretnénk felújítani, különösen megújuló energiaforrásokban gondolkodunk, illetve a nyílászárócserék és az épület szigetelése.” - mondta Pintér Tamás, a P-Floor Kft. cégvezetője.

A rendezvényen bemutatkozott a 25 éve működő Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A vállalkozók így megismerhették az alapítvány nyújtotta hitelkonstrukciókat és a képzési lehetőségeket is. Az alapítvány tevékenységével segítséget nyújt a kis- és középvállalkozások fejlesztéséhez, a szakmai és üzleti kompetenciák növeléséhez és a pályázatok megírásához is.            

„A vállalkozók általában a fejlesztéseket ezekből a pályázatokból tudják megtenni. Ez azt is jelenti, hogy tovább kell fejlődniük ahhoz, hogy megfeleljenek különböző beszállítóknak vagy a piaci igényeknek. Itt a legfontosabb a technológiai fejlesztés, hogy ne maradjanak le elsősorban a külföldi, illetve a hazai versenytársaktól. Nagyon fontosnak tartom azokat a humán programokat, gyakornoki programokat, egyebeket, amelyek azt biztosítják, hogy legyen elég munkaerő.” - hívta fel a figyelmet Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány igazgatója.

Az információs napon elhangzott, a jelenlegi pályázatok nagyjából 60%-a érhető el a kis- és középvállalkozások számára. A pályázó cégeknek rendkívül kemény feltételeknek kell megfelelniük, most elsősorban az exportképességen van a hangsúly. Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere a helyi pályázati eredményekről és a projektek fontosságáról számolt be röviden.

„Gyenesdiás aktívan pályázó település már évek óta. Nagyon fontos számunkra hogy nem csak az önkormányzat pályázik aktívan, hanem a vállalkozások is, és természetesen a vállalkozásokon túl a civil szervezetek. Én úgy érzem, hogy ez a három együttműködő szektor lehetőséget kapott a most kiírásra kerülő pályázatok során. Ha vidékfejlesztési pályázatokról van szó, vagy esetleg mezőgazdasági vagy nem mezőgazdasági vonatkozású vállalkozásfejlesztésről, akkor mindenképpen a településünknek otthont kell adni egy ilyen délutánnak, mint a mai.” - tájékoztatott a polgármester.

A szervezők azt mondták, nagyon örülnek, hogy sokan voltak kíváncsiak arra, hogy vállalkozásuk hogyan tarthat lépést az aktuális trendekkel. Kiemelték, a jövőben is igyekeznek minden segítséget megadni a vállalkozóknak azért, hogy Zala megye minél több sikeres pályázatot mondhasson a magáénak.            

Regman Karola - Keszthelyi TV

                         

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus