Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Itt a bringaszezon!
2017. már. 2. csütörtök | Keszthely
Itt a bringaszezon!
A jó idő közeledtével megszaporodott a kerékpárosok száma az utakon. Ezért a bringásoknak és az autósoknak is fokozott figyelemmel kell közlekedni. A kétkerekűek műszaki állapota mellett a szakemberek a KRESZ szabályainak betartására is fokozottan felhívják a figyelmet. Keszthelyen a legtöbb probléma az egyirányú utcákban és a Georgikon utca menti kerékpárúton van.

A napokban jelentősen megnőtt a szervizelésre érkezett járművek száma. A tavasz beköszöntével a fékek, váltóberendezések és a futómű ellenőrzése, javítása is nagyon fontos. Sikos Zoltán, a GreenZone Kerékpárüzlet vezetője elmondta, hogy a rendszeres karbantartással hosszabb ideig tudják használni a kerékpárosok a biciklijüket:

„Azt szoktuk javasolni, hogy minden évben egy ilyen karbantartásra hogyha elhozzák, azért az hosszú távon megnöveli a kerékpárnak az élettartalmát. Sokan élnek is ezzel a lehetőséggel, és ezért látszik az, hogyha évente behozzák egy karbantartásra, sokkal kevesebb a probléma és sokkal hosszabb ideig tudják használni a kerékpárt.”

A közlekedési szervek folyamatosan figyelmeztetik a kerékpárosokat a KRESZ szabályainak betartására. Lakott területen kívül kötelező a láthatósági mellény használata, valamint fontos, hogy a fényvisszaverő és világítóberendezések, a fékek, váltók is működőképesek legyenek. A csengőről sokan elfeledkeznek, pedig az is ugyanolyan szükséges mint bármelyik alkatrész. A rendőrség szerint Keszthelyen az elmúlt években megsokszorozódott a kerékpárosok száma, így az autósoknak fokozattan figyelni kell a biciklisekre. 

Az egyik ilyen csomópont a Georgikon és a Deák Ferenc utca kereszteződése, ahol a kerékpárúton közlekedőknek sok esetben nem adják meg az autósok az elsőbbséget, pedig erre tábla is figyelmezteti őket. Ebben a kereszteződésben szerencsére nem történt még baleset, de innen nem messze a Georgikon és a Nádor utca közti parkoló kihajtójában már volt komolyabb baleset.

Dongó Norbert, a Keszthelyi Rendőrkapitányság balesetmegőlézési előadója elmondta, hogy a legtöbb gond mégis a szabálytalanul közlekedő kerékpárosokkal van.

„Sajnos Keszthelyen sokan nem tartják be kerékpárosok azt a szabályt, hogy a behajtani tilos tábla hatálya alatt keresztülmennek, behajtanak az egyirányú utcába. Ez főleg érvényes a Széchenyi utcára, a Szalasztó utcára és a Bem utcára. Keszthelyen két helyen engedték meg, hogy az egyirányú utcával szemben közlekedhetnek a kerékpárosok. Egy a bíróság mellett a Vak Bottyán utcában, illetve az SZTK előtti részen, ott táblával is jelzik a behajtani tilos tábla alatt - egy kis kiegészítő tábla szerepel, kerékpáros piktogram van rajta.” - nyilatkozta Dongó Norbert.

A 2016 januári és szeptemberi KSH adatok szerint országosan több mint 12400 személyi sérüléses baleset történt a közutakon, ezeknek több mint 11 százalékát kerékpárosok okozták.

 forrás: KSH

Ács Adrienn, Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Zalakaros
A kis forgalmú zalai utakon zajló megmérettetésen dombos szakaszok nehezítették a versenyt.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
Tizedik alkalommal adott otthont a város a Keszthely Triathlonnak.
| 2024. ápr. 10. szerda 19:15 | Keszthely
A jó idő miatt a szokásosnál hamarabb vették elő a kerékpárokat a biciklizés szerelmesei.
| 2024. már. 5. kedd 19:15 | Keszthely
Szakmai tanácskozást követően megtekintették Keszthely látnivalóit.
| 2024. feb. 23. péntek 19:15 | Balaton
A nyomvonal érinti többek között a Keszthelyi-hegységet, a Kis-Balaton és a Hévízi-tavat is.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.