+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ajándék az iskoláknak
2018. december 19. szerda 16:08 - Keszthely
Ajándék az iskoláknak
Több mint 1 millió forintot osztott szét az Emberi Erőforrások Bizottsága Keszthely 10 oktatási intézménye között. A bizottságnál már hagyomány, hogy karácsony közeledtével megajándékozza a város általános és középiskoláit. Az ünnepségre ez úttal a Csány-Szendrey iskolában került sor.

Karácsonyi műsorral örvendeztették meg a keszthelyi általános és középiskolák igazgatóit a Csány-Szendrey iskola diákjai. A vidám karácsonyi dallamok mellett szavalatokat is hallhattak a vendégek. A fiatalok nagy örömmel és átéléssel léptek fel az iskola aulájában. Az Emberi Erőforrások Bizottságának karácsonyi ünnepségét minden évben más-más oktatási intézményben szervezik meg.

„A gyerekek advent eleje óta készülnek erre a mai napra, hiszen ma délelőtt volt ez az ünnepségünk, délután 17 órakor pedig a szülőknek adják elő a már hagyományos karácsonyi műsorukat. Nagyon-nagyon készültek, én azt hiszem, hogy egy nagyon-nagyon szívhez szóló, nagyon kedves műsort láttunk. Nagy öröm számomra, hogy a többi intézményvezető, illetve az intézmények képviselői is láthatták.” - mondta Dósa Zsolt, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI igazgatója.

Az iskola vezetője köszöntőjében elmondta, nagyon jó hagyománynak tartják, hogy az Emberi Erőforrások Bizottsága karácsony előtt is támogatja az oktatási intézményeket. Csótár András, a bizottság elnöke kiemelte, nagyon jó érzés, hogy Keszthely 10 oktatási intézményének vezetői közösen ünnepelnek.

„Különösen örülök, hogy itt most, ezen a csodálatos ünnepen 10 intézmény vezetője, és a város egyik vezetője, alpolgármester úr is részt vett. Ritka pillanat az, amikor az óvodától az általános iskolán át az összes középiskola igazgatója eljön és kifejezzük az összetartozásunkat, hiszen még ha a fenntartóink különbözőek is, azért mi egy nagy közösséget alkotunk, egy nagy család vagyunk. Keszthely városában ez a 10 intézmény több mint 4000 gyermek oktatását nevelését végzi el.” - tájékoztatott a bizottság elnöke.

A Csány-Szendrey iskola aulájában Jézus születésének története is megelevenedett. A gyerekek karácsonyi műsorukkal is példát mutattak az összefogásból, abból, hogy közösen lehet igazán szépet alkotni. Az Emberi Erőforrások Bizottságának karácsonyi ünnepét a város vezetése is fontosnak tartja.

„Nagyon fontos dolog a közösség, legyen az egy város közössége, legyen az a család vagy legyenek azok olyan szervezetek, amelyek aktívan részt vesznek egy-egy település életében. Az iskola, a pedagógusok, a tanítás, az  maga az egyik ilyen legfontosabb közösségformáló rendszer, amelyen minden ember átmegy, és amely mindenkinek maradandó, életre szóló élményeket okoz. Ezért is nagyon fontos, hogy a hivatalos napi munka mellett, főleg ilyenkor, karácsony idején emlékezzünk meg azokról az értékekről, töltsünk együtt időt, és legyenek olyan rendezvények, amikor kötetlenül ilyen szép műsorokat nézhetünk meg és beszélgethetünk egymással.” - tette hozzá Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere.

Az Emberi Erőforrások Bizottsága az idei évben több mint 1 millió forintot osztott szét az oktatási intézmények között. Az iskolák vezetői az összeget a gyerekekre és a pedagógusokra fordítják majd.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus