+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Úszva köszöntötték a tavaszt
2017. március 27. hétfő 14:43 - Keszthely
Úszva köszöntötték a tavaszt
Balatoni mártózással köszöntötte a tavaszt Keszthelyen Schirilla György és barátai. A nyolc fokos Balatonba a „Nemzet Rozmárja” mellett több helyi, vállalkozó szellemű úszó is bemerészkedett. A parton a Nagyváthy néptáncegyüttes szórakoztatta a közönséget.

A keszthelyi Szigetfürdőről csobbant a 8 fokos Balatonba a „Nemzet Rozmárja”. Schirilla György már számos Balaton parti településen megmártózott, Keszthelyen azonban ez volt az első fürdése. A mártózáshoz többen is csatlakoztak nem csak a városból, de Budapestről is. Az úszók többsége már számos alkalommal fürdött a jeges vizekben, így a 8 fokos Balaton nem jelentett számukra kihívást. A közönség a keszthelyi strandon szurkolt az úszóknak, akik ragyogó napsütésben merülhettek a habok közé.    

„Marcaliból jöttünk, és nem tudtuk, hogy van itt ez a műsor, de nagyon tetszett. Láttuk mikor jöttünk be már, hogy vannak itt magyar ruhás fiúk, lányok, és gondoltuk, hogy valami lesz, és akkor megnéztük. Nagyon jó.”  - mondta egy érdeklődő, Farkas Györgyné.

Schirilla György édesapja nyomdokait követte, mikor először merült a jeges vízbe. Számos alkalommal úszott mára a téli Dunában és a Balatonban is. A keszthelyi mártózással régi álma vált valóra, a jó időnek köszönhetően azonban melegebb volt a víz az általa megszokottnál. A partra érkezés előtt a csapat jókedvűen integetett a közönségnek.Merüléseivel az egészséges életmódra és a hideg víz jótékony hatásaira szeretné felhívni a figyelmet, emellett pedig cél a közönség szórakoztatása is.      

„Nagyon jól éreztem magam, csodálatos volt. Azért is éreztem jól magam, mert én megszoktam, hogy mindig 0 fokban úszom, és azért az egy sportteljesítmény. Ez pedig olyan igazi tavaszköszöntő, boldogító érzés volt. Ez nagyon fontos volt nekem, hogy itt lehettem, és nem csalódtam a drága keszthelyi barátaimban, mert mindenki itt volt, aki a szemembe nézett és mosolyogtunk. Jó volt nagyon, ez az igazság.” - mesélte Schirilla György.

A programot a Nagyváthy Néptáncegyüttes is színesítette. A csobbanás után egy környékbeli pálinkaház itókáit kóstolhatták az úszók, Schirilla György pedig egy Váci Mihály verssel köszönte meg a közönségnek a részvételt. A „Nemzet Rozmárjának” idén is számos programja lesz még országszerte, aki pedig együtt úszna vele, az legközelebb decemberben teheti majd meg.         

Regman Karola - Keszthelyi TV            

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Május 31-től már Keszthelyen is hallható a Mária Rádió.
 
A szabályok betartásával lehet fürdőzni a balatoni strandokon.
 
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
 
Hétfőtől már látogathatják az ebek és a gazdák a létesítményt, több szabályt is be kell azonban tartani.
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó