+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újra vízre lehet szállni a Balatonon
2017. április 17. hétfő 15:17 - Keszthely
Újra vízre lehet szállni a Balatonon
Elkezdődött a hajózási szezon a Balatonon. Keszthelyen egyelőre a sétahajók várják a vendégeket, de június első napjaiban a menetrend szerinti járatok is elindulnak. Húsvét alkalmából sok vendég érkezett a városba, akik nagy lelkesedéssel váltottak jegyet a vízi járművekre. A jegyárak az idei szezonban emelkedtek ugyan, de a hajótársaság ezt színvonalas szolgáltatásokkal igyekszik majd kompenzálni.

171. alkalommal nyitották meg a nyári hajózási szezont a Balatonon. A sétahajók már Nagypénteken elindultak a keszthelyi kikötőből, és egész hétvégén várták a hajózás szerelmeseit a fedélzetre. Szél Petra a családjával érkezett Nagykanizsáról. Azt mondja, már otthon, az interneten látták, hogy indulnak a hajók, ezért jöttek el a Balatonra.           

„Azért szeretek hajózni, mert így egy kicsit kockáztathatok, mert igazából félek a víztől, úgyhogy így tesztelem magam.” - mondta Szél Petra.

Az első 2017-es keszthelyi sétahajó vendégei napsütésben és tükörsima vízen hajózhattak. Sokan érkeztek kisgyerekkel, nekik is nagy élményt jelentett a program. Nagy Frigyes is a családjával szállt vízre. Ők a nyarakat általában Keszthelyen töltik, és már nagyon várták, hogy idén is hajózhassanak.  

„Oroszlányi vagyok és a családommal jöttem most. Nem ez az első eset, hogy hajózunk, már máskor is voltunk ugyanezzel a hajóval. Szerintem kifejezetten jó kikapcsolódás, főleg ilyen nyugodt vízen.” - mesélte Nagy Frigyes.

A hajózás a Balatonon már hagyományos és kihagyhatatlan program nem csak az ide látogatók, hanem az itt élők számára is. Keszthelyen évek óta teljesít szolgálatot a 126 éves Helka, a Balaton legrégebbi, még működő hajója. Idén is a Helkával indult a sétahajó szezon, amely egyelőre hétvégén, majd május 2-tól minden nap várja a hajózás szerelmeseit.

„A Balatoni Hajózási Zrt. húsvétkor hagyományosan megkezdte a hajózást Keszthelyen. Napi három, illetve szombati napon négy sétahajózással várjuk itt a kedves vendégeinket. 11 órakor, szombati napokon 12.30-kor is, 13.30-kor, illetve 15 órakor indulnak ezek a programjaink.” - tájékoztatott Fridrich György, a Balatoni Hajózási Zrt. körzeti állomásfőnöke.

Idén is lesz a főszezonban Minimax hajó, ami Balatonfüred és Siófok mellett Badacsonyban is várja a gyerekeket. A Varázshajóra Keszthelyen is fel lehet majd szállni, csak úgy, mint a nosztalgiahajóra vagy a bulihajóra. A menetrend szerinti hajózás június 3-án indul a keszthelyi kikötőből.                

Regman Karola - Keszthelyi TV          

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Váncsa Ildikó keszthelyi képzőművész Őszi szerelem című tárlatával nyílt meg a Szépkorúak hete.
 
A Festetics György Zeneiskola tanárai és diákjai lepték meg az iskolásokat és az utca emberét.
 
Georgia második legnagyobb települése turisztikai és gazdasági központ a Fekete-tenger partján.
 
Keszthely polgármestere cáfolja azokat a híreszteléseket, miszerint privatizálnák a Festetics-kastélyt.
 
A Kármelita Bazilika védőszentjének ünnepén zsúfolásig telt a keszthelyi templom.
 
Megtartották a hagyományos betakarítónapot, vásár és műsorok is színesítették az eseményt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus